Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA ARMATEI ROMANIEI - 25 octombrie 2016.

Ziua de 25 octombrie, reprezinta, un simbol cu valoare de referinta pentru constiinta poporului roman, o zi care, dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii, in 1944, a ultimei brazde de pamant romanesc, glorifica faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului romanesc.

Cu ocazia acestei sarbatori a Armatei Romaniei, in cadrul structurilor Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" din toate garnizoanele, se vor organiza o serie de activitati culturale, adunari festive, ceremonii militare, actiuni de promovare a carierei militare si prezentari de tehnica, armament si echipamente militare.

Astfel, locuitorii garnizoanei Bistrita si ai unor localitati din jud. Bistrita - Nasaud vor putea lua parte la manifestarile dedicate acestui eveniment, dupa urmatorul program:

- in perioada 17 - 25.10.2016, la Cercul Militar Bistrita, va fi deschisa expozitia de carte cu tema "Armata Romaniei in marile conflagratii mondiale";

- in zilele de 19 octombrie, la scoala generala din loc. Sanmihaiu de Campie, 20 octombrie la Colegiul National "Petru Rares" Beclean si 21 octombrie la scoala generala din loc. Nimigea, intre orele 09.30 - 13.30, vor avea loc expuneri cu privire la semnificatia Zilei de 25 octombrie si promovarea carierei militare. De asemenea, militari participanti in teatrele de operatii, vor vorbi despre tipurile de misiuni executate de catre militarii romani, programul de instruire inainte de plecarea in misiune, riscuri si amenintari, iar in curtea acestor institutii de invatamant vor fi organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului si a unor echipamente din dotarea brigazii;

- in data de 24.10.2016, de la orele 09.00, la bustul generalului erou Grigore Balan din loc. Blajenii de Sus, se va depune o coroana de flori de catre garnizoana Bistrita si autoritatile publice locale. Incepand cu orele 12.30, in fata Palatului Culturii din mun. Bistrita, vor fi organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii si echipamentelor din dotarea structurilor militare din garnizoana Bistrita si Prundu Bargaului, toate acestea, secondate de acordurile Muzicii Militare a garnizoanei;

- Cercul Militar Bistrita, in colaborare cu Clubul Filatelic "Bisnumphila" va organiza in data de 25 octombrie de la orele 11.00, expozitia de filatelie, arta plastica si carte, dedicata Zilei Armatei Romaniei;

- Ceremonialul militar si religios dedicat acestui eveniment va avea loc in data de 25 octombrie incepand cu orele 13.00, la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares a municipiului Bistrita.

Manifestarile organizate in garnizoana Bistrita se vor incheia cu Ceremonialul, deja consacrat, de Retragere cu Torte, in data de 25 octombrie, intre orele 19.00 - 20.00. Aprinderea tortelor se va face in curtea Protopopiatului Bistrita, militarii urmand sa se deplaseze pe itinerarul: Protopopiatul Bistrita - Pietonalul Liviu Rebreanu - str. N. Titulescu - str. Al. Odobescu - str. Garii - b-dul Republicii - str. 1 Decembrie - Zona Han.

Va multumim si va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la sarbatoarea noastra !

 

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

 Locotenent colonel

Cristian MARIS.

0 comentarii3017 vizualizări18 octombrie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0