Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 12260 vizitatori azi
Misiunile organizate de jandarmii bistriteni pe linie silvica continua.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, continua actiunile privind prevenirea si combaterea delictelor silvice. Cu scopul prevenirii transportului si taierii ilegale a materialului lemnos a fost executata o misiune specifica pe aceasta linie, in seara zilei de marti, 2 noiembrie a.c., in zona localitatilor Ilva Mica, Lunca Ilvei, Magura Ilvei, Ilva Mare, Lesu Ilvei si a localitatii Ivaneasa.

Au fost aplicate 8 sanctiuni, din care doua amenzi in valoare de 2.000 de lei si 6 avertismente scrise. Totodata cei 5 metri cubi de material lemnos in valoare de aproximativ 600 de lei au fost confiscati si predati conform procedurilor legale in vigoare Ocolului Silvic Valea Ilvei.

          Sanctiunile au fost aplicate pentru taierea arborilor fara drept, ridicarea si resturi de exploatare din fondul forestier fara drept, transportul de material lemnos fara documente legale si sustragerea fara drept a materialului lemnos  in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

          Totodata, conform prevederilor aceluiasi act normativ, un proprietar a fost sanctionat pentru pasunatul animalelor intr-o zona interzisa de lege, conform art. 11, lit. d.

De asemenea, in ultimele 24 de ore jandarmii au mai aplicat pe raza judetului un numar de 17 sanctiuni, (10 amenzi de 700 lei si 7 avertismente scrise), pentru abateri de la legislatia legala in vigoare pe linia nerespectarii prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, legii nr. 349 din 2002, pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun si a Hotararii Consiliului Local 15 din 2016. Astfel, au fost sanctionate cersetoria, adresarea de injurii si lipsa supravegherii minorilor pentru impiedicarea cersetoriei, parcarea autovehiculelor pe loc interzis si fumatul in incinta unei unitati de invatamant.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii3101 vizualizări03 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0