Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 10694 vizitatori azi
Cherestea si material lemnos confiscate, un autovehicul ridicat si numeroase sanctiuni aplicate pe linie silvica.

La sfarsit de saptamana jandarmii bistriteni au continuat actiunile privind prevenirea si combaterea delictelor silvice la nivelul judetului. Misiunile specifice au fost executate pe Valea Somesului. Au fost vizate localitatile Singeorz-Bai, Cormaia, Maieru, Anies, Sant si Valea Mare.

Numai pe aceasta linie au fost aplicate 17 sanctiuni, din care o amenda in valoare de 3.000 de lei si 16 avertismente scrise. Sanctiunile au fost aplicate de jandarmi pentru: transport de material lemnos fara documente legale, patrunderea in fondul forestier cu autovehicule nedestinate transportului de material lemnos, detinerea de material lemnos fara documente legale de provenienta, ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier fara drept si taierea de material lemnos in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

         Totodata a fost ridicat un autovehicul care era folosit la transportul materialului lemnos. Au fost confiscati doi metri cubi de cherestea in valoare de 900 lei si 3,5 metri cubi de material lemnos in valoare de 252 lei.

         De asemenea, conform procedurilor legale in vigoare materialul lemnos a fost predat  Ocolului Silvic Singeorz-Bai (cheresteaua), respectiv Ocolului Silvic Izvorul Somesului Mare din comuna Sant (lemnele pentru foc).

        Totodata la acest sfarsit de saptamana, au mai fost aplicate un numar de 15 sanctiuni in valoare de 4.200 lei, pentru abateri de la legislatia legala in vigoare privind ordinea si linistea publica: adresarea de injurii, fumatul in incinta unor institutii de invatamant, parcarea in loc nepermis si patrunderea in institutii publice cu incalcarea normelor de acces.

                               Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3171 vizualizări07 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0