Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 12810 vizitatori azi
Jandarmeria B-N organizeaza concurs pentru ocuparea unui post din sursa externa. Cherestea si material lemnos confiscate.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza un concurs in vederea incadrarii cu personal a unui post vacant, din sursa externa. Este vorba de un post de ofiter specialist la Compartimentul Comunicatii. Persoanele interesate privind  inscrierea la concurs pot obtine mai multe informatii la sediul inspectoratului sau la Biroul Resurse Umane, telefon 0263/239.733, interior 24407 sau 24535.

            Informatii suplimentare puteti obtine accesand pagina web a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud: www.jandarmeriabistrita.ro/cariera/concursuri.

 

.

Cherestea si material lemnos confiscate, un autovehicul ridicat si numeroase sanctiuni aplicate pe linie silvica in urma misiunilor executate de jandarmii bistriteni in mai putin de o luna. De la intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 51 din 2016, la data de 20 octombrie a.c., odata cu noile atributii conferite Jandarmeriei Romane privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, la nivelul judetului au fost organizate mai multe actiuni specifice pe aceasta linie cu scopul prevenirii si combaterii delictelor silvice.

Numai pe aceasta linie jandarmii bistriteni au aplicat in mai putin de o luna, 47 de sanctiuni, din care 9 amenzi in valoare de 12.000 de lei si 39 avertismente scrise.

Sanctiunile au fost aplicate pentru: transport de material lemnos fara documente legale, patrunderea in fondul forestier cu autovehicule nedestinate transportului de material lemnos, neluarea masurilor de imprejmuire a instalatiei de debitare, detinerea de material lemnos fara documente legale de provenienta, ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier fara drept si taierea de material lemnos in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizata, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

         Totodata, la cea mai recenta actiune organizata pe aceasta linie, a fost ridicat un autovehicul care era folosit la transportul materialului lemnos.

          Au fost confiscati 19 metri cubi de material lemnos si cherestea in valoare de 2.452 lei.

         De asemenea, conform procedurilor legale in vigoare materialul lemnos a fost predat  Ocoalelor silvice pe raza carora au fost constatate faptele.

Misiunile specifice au fost executate pe Valea Budacului (Cusma, Cetate, Dumitrita, Ragla, Budacu de Sus, Ardan, Sieu, Sieut, Domnesti, Dorolea), pe Valea Somesului (Singeorz-Bai, Cormaia, Maieru, Anies, Sant, Valea Mare), Valea Ilvelor (Ilva Mica, Lunca Ilvei, Magura Ilvei, Ilva Mare, Lesu Ilvei, Ivaneasa).

Astfel de actiuni specifice vor mai fi organizate pe tot parcursul sezonului rece prevenirea si combaterea delictelor silvice dar si in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna pentru constatarea si prevenirea furturului si transportului ilegal de brazi.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

0 comentarii3514 vizualizări10 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0