Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 11248 vizitatori azi
Bistrita - Nasaud se afla sub incidenta unui cod GALBEN - intensificari de vant in zona de munte si ninsoare viscolita.

Judetul Bistrita - Nasaud se afla sub incidenta unui cod GALBEN - intensificari de vant in zona de munte, local in rafale de pana la 70 km/h, ninsoare viscolita, prelungit pana luni, 14 noiembrie. Zona in care s-a actionat mai intens, din punct de vedere al deszapezirii cailor de transport rutier a fost Pasul Tihuta. Vantul are intensificari la munte, cu viteze ce depasesc, pe crestele inalte, 70 km/h la rafala, viscolind sau spulberand zapada. In aceasta zona, s-a actionat constant cu sapte utilaje care au folosit aproximativ 100 tone material antiderapant (amestec de sare si nisip). Echipajele de deszapezire din Pasul Tihuta au actionat si in zona limitrofa a judetului, in Suceava, la coborarea spre Vatra Dornei, situatia operativa impunea acordarea sprijinului pentru autoritatile sucevene. Mai mult, in Pasul Tihuta sunt prezente echipaje de politie care monitorizeaza traficul rutier.

 In zona Dealul Stefanitei, care se afla la limita cu judetul Maramures, au actionat, pana in prezent, doua utilaje de deszapezire si au folosit peste 10 tone material antiderapant, iar aceeasi cantitate de material antiderapant a fost folosita pe DN 15A de catre alt utilaj de deszapezire.

Pana in acest moment, nu au fost persoane sau autovehicule care sa fi ramas blocate pe drumurile din judetul Bistrita - Nasaud. In continuare, toate drumurile nationale si judetene sunt deschise traficului rutier, insa se circula in conditii de iarna, echipajele de deszapezire actioneaza in continuare pentru curatirea cailor de transport rutier. De asemenea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita- Nasaud monitorizeaza situatia operativa din teren si este pregatit sa aloce resursele necesare pentru sprijinirea populatiei.

Pe drumul national 17C, pe Dealul Targului, un copac a cazut pe partea carosabila si a blocat un sens de mers. Un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de pompieri Bistrita a actionat pentru indepartarea acestuia, in vederea reluarii circulatiei rutiere in conditii normale.

Recomandam urmarirea permanenta a informarilor meteorologice si pregatirea autoturismelor pentru circulatia in conditii de iarna. In situatia in care ramaneti blocati intre localitati sau in zone greu accesibile, apelati numarul de urgenta unic 112.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177        

 

0 comentarii3297 vizualizări13 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0