Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 11158 vizitatori azi
Cod GALBEN in BN cu intensificari de vant in zona de munte.

Judetul Bistrita - Nasaud se afla sub incidenta unui cod GALBEN - intensificari de vant in zona de munte, local in rafale de pana la 70 km/h, ninsoare viscolita, prelungit pana luni, 14 noiembrie. Inca de sambata spre duminica, dar si in cursul zilei de duminica, 13 noiembrie a.c., utilaje de deszapezire au actionat pe raza judetului Bistrita - Nasaud pentru curatirea drumurilor nationale si judetene, dupa cum urmeaza:

  • 11 utilaje de deszapezire au folosit aproximativ 160 tone materiale antiderapant (amestec de sare si nisip) pentru curatirea drumurilor nationale din judet (DN 17, DN 17C, DN17 D si DN 15A);
  • 13 utilaje de deszapezire cu aproximativ 100 de tone de material antiderapant (amestec de sare si nisip) au actionat pentru curatirea drumurilor judetene din zona de competenta.

Pe drumurile nationale si judetene monitorizate de C.J.S.U. Bistrita Nasaud nu au fost situatii in care persoane sau autovehicule sa fi ramas blocate. In continuare, echipajele de deszapezire actioneaza, si pe timpul noptii, in zonele in care va ninge viscolit pentru ca circulatia sa se desfasoare in conditii normale, de iarna.

Recomandam urmarirea permanenta a informarilor meteorologice si pregatirea autoturismelor pentru circulatia in conditii de iarna. In situatia in care ramaneti blocati intre localitati sau in zone greu accesibile, apelati numarul de urgenta unic 112.

In acelasi context, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud recomanda cetatenilor ca, in perioada in care se manifesta fenomenele meteo prognozate, sa nu treaca prin dreptul cladirilor aflate in constructie sau care prezinta elemente constructive ce pot fi smulse de vant, panourilor publicitare sau copacilor. Sfatuim cetatenii sa nu-si parcheze autovehiculele in astfel de zone si sa-si inchida bine usile, geamurile sau orificiile pentru ventilatie de la locuinte si anexe gospodaresti. De asemenea, sa nu atinga firele cazute la pamant si sa asigure elementele de constructie.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177        

 

0 comentarii3437 vizualizări14 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0