Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8898 vizitatori azi
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI - 1 Decembrie 2016.

Pe parcursul istoriei, romanii au luptat cu devotament pentru castigarea independentei, suveranitatii si democratiei tarii noastre. Noi, cei de astazi, suntem obligati sa aparam cu orice pret aceste valori. Unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918 a insemnat realizarea unitatii nationale a poporului roman, consacrand in acest fel dorinta de veacuri a romanilor de pe aceste meleaguri, de unire cu tara.

Acum, cand sarbatorim 98 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, avem datoria morala sa-i cinstim cu respect, sa ne plecam cu piosenie fruntile in fata eroilor neamului. Sa nu uitam niciodata curajul si devotamentul cu care au luptat si sa-i avem mereu ca exemplu.

Pentru a cinsti cum se cuvine acest important eveniment, "Ziua de 1 Decembrie 2016 - Ziua Nationala a Romaniei", structuri din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" in cooperare cu Centrul Militar Judetean Bistrita - Nasaud, vor organiza in zilele de 24 noiembrie la Colegiul Silvic Nasaud, 28 noiembrie la scoala generala Sieu si 29 noiembrie la Liceul Tehnologic Lechinta, o serie de activitati specifice, astfel:

- expuneri privind semnificatia si importanta Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie 2016;

- oferte educationale pentru urmarea cursurilor unor institutii militare de invatamant si promovarea carierei militare;

- tipuri de misiuni executate de catre militarii romani participanti in teatrele de operatii, programul de instruire inainte de plecarea in misiune, riscuri si amenintari;

- prezentarea tehnicii, armamentului si a unor echipamente din dotarea structurilor brigazii.

Aceste activitati au menirea de a contribui la cunoasterea activitatilor specifice desfasurate de catre militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", la promovarea valorilor Armatei Romane, satisfacerea curiozitatii tinerei generatii si la posibila orientare profesionala a elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a si a XII-a).

Jurnalistii interesati sa participe la aceste activitati, sunt asteptati la sediile institutiilor respective, conform programului specificat mai sus.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent colonel Cristian MARIS.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

0 comentarii4130 vizualizări22 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0