Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Controale efectuate de specialistii ISU "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" desfasoara, permanent, activitati orientate spre siguranta cetateanului, pe cele doua componente specifice, prevenirea situatiilor de urgenta si gestionarea operativa a evenimentelor care pun in pericol viata semenilor sau bunurile acestora. In aceasta perioada, au fost organizate si desfasurate o serie de actiuni de control la spatii cu afluenta de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci din judetul Bistrita - Nasaud (municipiul Bistrita, orasul Singeorz Bai si localitatile Prundu Birgaului, Bozies, Uriu, Anies si Jelna).

In scopul prevenirii unor evenimente nedorite, in zilele de vineri si sambata, pe timp de noapte, dupa ora 23.00, au fost desfasurate controale inopinate de prevenire si activitati de recunoastere la 14 de obiective de catre inspectorii de prevenire si personalul operativ din cadrul I.S.U. "Bistrita", in cooperare cu efective ale inspectoratelor judetene de politie si jandarmi.

In cursul acestor actiuni, cadrele Inspectiei de Prevenire au depistat 33 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor, in urma carora au fost aplicate 29 de sanctiuni contraventionale, dintre care 25 avertismente si patru amenzi, in cuantum de 10 000 lei. Dintre cele 33 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor, patru au fost solutionate pe timpul controalelor.

Principalele deficiente au constat in: lipsa planurilor de evacuare, blocarea cailor secundare de evacuare,  neintretinerea si neverificarea corespunzatoare a mijloacelor de prima interventie, neintretinerea corespunzatoare sau lipsa iluminatului de siguranta si securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzatoare a instalatiilor electrice si diminuarea sau nemarcarea cailor de evacuare.

Specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud vor continua actiunile de control si recunoastere si in perioada urmatoare, atat la spatiile cu afluenta de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, sali de cinematograf / spectacole, centre comerciale, institutii de invatamant, cat si la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, institutii si localitati) din intreg judetul.

Consideram, ca si pana acum, foarte important interesul persoanelor din cadrul operatorilor economici de a-si insusi mai bine aspectele ce tin de siguranta si securitatea proprie si a utilizatorilor, precum si adoptarea unui comportament preventiv de catre populatie.

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii4473 vizualizări24 noiembrie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0