Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 17836 vizitatori azi
12 elevi au devenit jandarmi pentru o zi - Ziua Stafetei 2016!

Jandarmii bistriteni au fost miercuri, 23 noiembrie 2016, gazdele a 12 elevi care s-au aflat in compania cadrelor militare din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud. In cadrul proiectului educativ Terre des homes - Ziua Stafetei 2016, elevii si-au exprimat dorinta de a deveni jandarmi, ca urmare acestia au petrecut cateva ore in mijlocul jandarmilor pentru a vedea daca si-au ales bine viitoarea meserie.

           Pe parcursul zilei, acestia au fost familiarizati cu principalele misiuni ale jandarmilor, au imbracat echipamentul de interventie, au efectuat un tur al unitatii si au participat la propriu, in prima linie, la o simulare a unei misiuni de restabilire a ordinii publice. Totodata tinerii au facut cunostinta si cu cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene si au asistat la o serie de exercitii executate de catre jandarmii din cadrul Grupei I Antiterorista.

          Pentru a vedea cum reusesc jandarmii sa faca fata misiunilor, elevii au vizitat si sala de antrenamente unde jandarmii efectueaza orele de pregatire fizica.

          La finalul activitatii, cei trei elevi s-au aratat incantati de timpul petrecut alaturi de jandarmi si au declarat ca doresc in continuare sa le devina colegi iar acum ii percep altfel pe cei care afla mereu in slujba cetateanului.

            De asemenea acestora  le-a fost inmanata cate o diploma pentru interesul manifestat fata de institutia Jandarmeriei si misiunile pe care aceasta le desfasoara zilnic pentru linistea cetatenilor.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

0 comentarii3479 vizualizări24 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0