Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8292 vizitatori azi
Jandarmii montani din Piatra Fintinele, salvamontistii si politistii - 6 ore de cautari in zona montana.

Un barbat de 42 de ani, din Tureac, a apelat in aceasta noapte in jurul orei 00.30, la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, anuntand ca s-a ratacit si ca nu stie exact in ce zona se afla. Acesta a mentionat doar ca a poposit pe parcursul serii, atat la un local din zona Valea Strajii, cat si la un bar din Piatra Fintinele.

           Jandarmii montani au pornit imediat pe urmele barbatului, acesta aflandu-se intr-un real pericol tinand cont ca afara viscolea. Avand in vedere faptul ca barbatul in cauza, a revenit cu inca 4 apeluri la 112, au fost informate si cadrele din Dispeceratele Politiei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita, in vederea alocarii resurselor necesare, la nevoie.

           Cautarile s-au desfasurat in zona drumurilor forestiere Piatra Fintinele-Lunca Ilvei, respectiv Lesu, Vf. Arindas, Tureac si zona Frumusea, barbatul nefiind gasit nicaieri. Alaturi de jandarmii montani au fost prezenti la cautari, politisti si salvamontisti.

         In jurul orei 06.55, acesta a sunat la Dispeceratul Jandarmeriei bistritene sa verifice de ce a fost sunat. Acestuia i s-a spus ca a fost cautat toata noaptea de oamenii legii, iar cel in cauza a raspuns calm ca a innoptat la un prieten, in apropierea Cantonului Ciosa - in zona cunoscuta ca fiind Nerejuri, uitand ca a sunat dupa ajutor la miezul noptii.

         Subofiterii din cadrul Compartimentului Dispecerat al Jandarmeriei bistritene au luat legatura si cu prietenul acestuia, care a confirmat la 112, faptul ca barbatul a petrecut noaptea la el acasa, ca urmare nu s-a aflat in pericol.

          In acest caz, urmeaza sa fie luate masuri impotriva celui care a apelat nejustificat la 112, amenzile fiind cuprinse intre 100 si 500 de lei, conform legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

.

Foto -arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii3115 vizualizări28 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0