Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 15152 vizitatori azi
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI - 1 Decembrie 2016 la Bistrita.

Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie - reprezinta marturia sacra a implinirii vocatiei de libertate a poporului nostru, eveniment istoric de referinta in manifestarea publica a constiintei nationale. La data de 1 Decembrie 1918, romanii veniti la Alba - Iulia din toate provinciile tarii, au consemnat Declaratia de Unire, cea mai sublima pagina a istoriei noastre nationale, desavarsirea hotarelor tarii si a fiintei nationale, prin realizarea Statului National Unitar Roman

Aceasta zi de sarbatoare reprezinta un prilej de elogiere si comemorare pentru jertfele si biruintele purtate de ostasii romani pe campurile de batalie pentru apararea gliei stramosesti, a identitatii nationale si a valorilor sacre care stau la temelia acesteia. Efortul, sentimentul de dragoste de tara, dreptul la autodeterminare al poporului si jertfa fiecaruia dintre militarii romani, au fost principalele argumente pe care s-a putut construi Marea Unire.

Eroismul celor care si-au jertfit viata pentru realizarea acestui nobil ideal, constituie pentru fiecare dintre noi, un elocvent exemplu privind modul de implicare al structurilor ostasesti spre a garanta, din perspectiva apararii nationale, prezentul  si viitorul Romaniei.

 

Pentru cinstirea Zilei Nationale a Romaniei, Prefectura Judetului Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean al Judetului Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, impreuna cu Garnizoana Bistrita, organizeaza in data de 1 Decembrie 2016 activitati aniversare dedicate Marii Sarbatori.

Ceremonia locala organizata la nivelul garnizoanei Bistrita debuteaza la ora 09.00 si va avea doua componente:

- ceremonie militara religioasa si depunerea unei coroane de flori la monumentul poetului Andrei Muresanu din Piata Centrala;

- defilarea personalului si tehnicii din cadrul unitatilor Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita - Nasaud,  Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita - Nasaud, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, Penitenciarului Bistrita, Directiei Judetene de Informatii Bistrita - Nasaud, Politiei Locale Bistrita, Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, Crucii Rosii - filiala Bistrita - Nasaud, Colegiilor Nationale din Bistrita si a Cercetasilor Romaniei - filiala Bistrita - Nasaud. Activitatea se va desfasura pe str. Gheorghe Sincai - str. Dornei.

La aceste manifestari sunt invitati sa participe reprezentantii autoritatilor si institutiilor locale, comandantii si personalul unitatilor militare din garnizoana, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, precum si locuitorii municipiului Bistrita.

Va multumim si va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la activitatile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei!

 

LA MULTI ANI ROMANIA!

 

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent colonel

  Cristian MARIS.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii5922 vizualizări28 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0