Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 1190 vizitatori azi
Bistrita Nasaud se afla sub avertizare de fenomene meteorologice periculoase - cod portocaliu.

Astazi, 2 decembrie, in intervalul 09.00 - 14.00, judetul Bistrita Nasaud se afla sub avertizare de fenomene meteorologice periculoase - cod portocaliu - la peste 1700 m altitudine, intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea ce determina reducerea vizibilitatii izolat sub 50 m. Pentru curatirea drumurilor nationale de la nivelul judetului Bistrita - Nasaud, in ultimele 12 ore, echipajele S.D.N. Bistrita au actionat cu 29 de utilaje de deszapezire, folosind 154 tone material antiderapant (amestec de sare si nisip), iar pentru curatirea drumurilor judetene s-a actionat cu 60 utilaje de deszapezire care au folosit 405 tone material antiderapant (amestec de sare si nisip).

 La nivelul judetului Bistrita - Nasaud, 60 de echipaje de politie rutiera si ordine publica, cu peste 100 de polisti actioneaza zilnic, pe trei schimburi, pentru monitorizarea traficului rutier si pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de fenomenele meteo periculoase.

Nu au fost persoane sau autovehicule care sa fi ramas blocate pe drumurile din judetul Bistrita - Nasaud. In continuare, toate drumurile nationale si judetene sunt deschise traficului rutier, insa se circula in conditii de iarna.

Recomandam urmarirea permanenta a informarilor / avertizarilor meteorologice si pregatirea autoturismelor pentru circulatia in conditii de iarna. In situatia in care ramaneti blocati intre localitati sau in zone greu accesibile, apelati numarul de urgenta unic 112.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita- Nasaud monitorizeaza situatia operativa din teren si este pregatit sa aloce resursele necesare pentru sprijinirea populatiei.

 

  Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177        

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii3731 vizualizări02 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0