Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 1704 vizitatori azi
Bistrita - Nasaud s-a aflat sub incidenta unui cod portocaliu.

Pana la ora 20.00, judetul Bistrita - Nasaud s-a aflat sub incidenta unui cod portocaliu  - intensificari de vant in zona de munte, la altitudini peste 1700 m, local in rafale peste 90  km/h, ninsoare viscolita ce a determinat scaderea vizibilitatii sub 50 m. Echipaje de deszapezire au fost mobilizate pe drumurile nationale si judetene din zona de competenta, dupa cum urmeaza:

  • 29 de utilaje de deszapezire au actionat, in ultimele 24 de ore, pe drumurile nationale si au folosit 489 tone material antiderapant.
  • 60 de utilaje de deszapezire au actionat, in ultimele 24 de ore, pe drumurile judetene si au folosit 564 tone material antiderapant.

 Echipaje de politie rutiera si ordine publica sunt si la aceasta ora in teren, mai ales in zonele unde circulatia se desfasoara cu dificultate, in conditii de iarna, pentru monitorizarea traficul rutier si prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo periculoase.

In cursul zilei, la dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita Nasaud au fost semnalate unele cazuri punctuale, prin numarul de urgenta unic 112, in mai multe zone din judet, unde autovehicule de mare tonaj au ramas blocate pe drumuri nationale si judetene. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita- Nasaud a monitorizat situatia operativa din teren si a alocat echipaje de deszapezire pentru curatarea respectivelor portiuni de drum unde ningea viscolit.

Recomandam, in continuare, urmarirea permanenta a informarilor / avertizarilor meteorologice si pregatirea autoturismelor pentru circulatia in conditii de iarna. In situatia in care ramaneti blocati intre localitati sau in zone greu accesibile, apelati numarul de urgenta unic 112.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177  .      


Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii3535 vizualizări03 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0