Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 09 Martie 2021 - 16064 vizitatori azi
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI - 1 Decembrie 2016 sarbatorita la Bistrita.

Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie - reprezinta marturia sacra a implinirii vocatiei de libertate a poporului nostru, eveniment istoric de referinta in manifestarea publica a constiintei nationale. Pentru cinstirea Zilei Nationale a Romaniei, Prefectura Judetului Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean al Judetului Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, impreuna cu Garnizoana Bistrita, a organizat in data de 1 Decembrie 2016 activitati aniversare dedicate Marii Sarbatori.

Ceremonia locala organizata la nivelul garnizoanei Bistrita a debutat la ora 09.00 cu primirea onorului de catre loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" si reprezentantilor autoritatilor publice locale, intonarea Imnului National si oficierea serviciului religios. In continuare, domnul Ovidiu Victor Frent - prefectul judetului Bistrita - Nasaud a dat citire mesajului transmis de catre primul ministru al Romaniei, domnul Dacian Ciolos, iar domnul Emil Radu Moldovan - presedintele Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud a rostit un discurs care a concentrat insemnatatea Zilei Nationale, in prezent si in viitor, in conexiune cu situatia geopolitica prezenta. Din partea autoritatilor publice locale si a garnizoanei Bistrita a fost depusa o coroana de flori la Monumentul poetului Andrei Muresanu.

Ulterior, pe str. Gheorghe Sincai si str. Dornei a avut loc defilarea personalului si tehnicii din cadrul unitatilor Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita - Nasaud,  Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita - Nasaud, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, Penitenciarului Bistrita, Directiei Judetene de Informatii Bistrita - Nasaud, Politiei Locale Bistrita, Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, Crucii Rosii - filiala Bistrita - Nasaud, Colegiilor Nationale din Bistrita si a Cercetasilor Romaniei - filiala Bistrita - Nasaud.

La aceste manifestari au participat reprezentantii autoritatilor si institutiilor locale, comandantii si personalul unitatilor militare din garnizoana, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, precum si locuitorii municipiului Bistrita.

Activitati similare s-au desfasurat si in celelalte garnizoane ale Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS

Foto: Caporal Robert POP

 

0 comentarii5383 vizualizări05 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0