Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 08 Martie 2021 - 17456 vizitatori azi
Actiuni comune pentru depistarea comercializarii ilegale a brazilor de Craciun.

Jandarmii si politistii bistriteni - actiuni comune pentru depistarea comercializarii ilegale a brazilor de Craciun - amenzi de 20.000 de lei si peste 260 de brazi confiscati. Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita si cadre al Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, au organizat o actiune punctuala pe linia comercializarii brazilor pentru Craciun, actiune la care au participat politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si lucratori silvici din cadrul Ocolului Silvic Bistrita.

              Actiunea a avut loc in Piata Decebal si a fost verificata legalitatea expunerii spre vanzare a brazilor. Jandarmii si politistii au constatat ca brazii au fost expusi in piata fara a exista o autorizatie speciala in acest sens.

             Jandarmii au aplicat sanctiuni in valoare de 10.000 de lei, (doua amenzi a cate 5.000 de lei), pentru comercializarea brazilor in locuri neautorizate, in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizata, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 20, lit. d, fiind confiscati 46 de brazi.

           Politistii au aplicat sanctiuni de 10.000 de lei, (doua amenzi a cate 5.000 de lei) si doua avertismente scrise. Astfel, administratia pietei a fost sanctionata cu 5.000 de lei, pentru permiterea comercializarii pomilor de Craciun in piata neautorizata conform normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund, in vigoare; (art. 21, lit. a) iar comerciantii au fost sanctionati pentru comercializarea brazilor in locuri neautorizate si  pentru primire, expediere si depozitarea pomilor de Craciun, in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizata, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 20, lit. d, respectiv art. 19, lit. b.

            Astfel, politistii au confiscat 219 brazi, existenti in documente, din care 30 erau expusi in piata spre comercializare.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii3689 vizualizări14 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0