Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 4024 vizitatori azi
Materiale pirotehnice comercializate ilegal - aproape 3.500 de bucati confiscate in aceasta dimineata.

Vineri, 30 decembrie a.c., in jurul orei 09.00, jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale, au organizat o actiune punctuala in zona comerciala Odiseea, cu scopul depistarii detinerii si comertului ilegal cu materiale pirotehnice. Pe timpul actiunii a fost depistat un barbat de 55 de ani din Bistrita care avea expuse ilegal spre vanzare mai multe cutii cu petarde. (3.486 bucati)

           Materialele pirotehnice au fost confiscate si predate organelor de politie iar pe numele barbatului au fost intocmite actele de sesizare pentru infractiunea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept.

           Avand in vedere faptul ca in preajma Anului Nou se intensifica activitatile ilicite privind articolele pirotehnice, jandarmii vor continua organizarea unor astfel de actiuni specifice in aria de competenta.


            In conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, republicata, privind regimul materiilor explozive, orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an.

           Persoanele neautorizate pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria F1, in care sunt incluse obiectele pirotehnice care prezinta un risc foarte scazut, un nivel de zgomot neglijabil si care sunt destinate utilizarii in spatii restranse. Acestea pot fi achizitionate doar de la persoanele autorizate, fiind inscriptionate cu "F1". Din aceasta categorie nu fac parte petardele.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

0 comentarii3129 vizualizări30 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0