Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 4060 vizitatori azi
Familie cu doi copii minori - salvata de la inghet de jandarmi.

Marti dupa-amiaza, o patrula de Jandarmerie aflata intr-o actiune specifica in zona Garii din municipiul Bistrita, a observat doi adulti cu doi copii sub 3 ani care stateau pe o banca. Ceea ce le-a atras atentia oamenilor legii a fost faptul ca acestia nu au urcat in niciunul din trenurile care au oprit in gara la acea ora.

         Apropiindu-se de acestia, jandarmii i-au legitimat pe cei doi si i-au intrebat ce fac in gara. Cei doi au declarat ca au muncit la o ferma din zona localitatii Livezile, dar ca s-a renuntat la serviciile lor, fiind dati afara.

        Avand in vedere faptul ca ne aflam intr-o perioada cu temperaturi scazute si urmeaza cateva nopti geroase, anuntate de meteorologi, jandarmii i-au sfatuit pe cei doi parinti sa ii urmeze, in scopul cazarii temporare intr-un loc sigur.

         Astfel, jandarmii au reusit sa gaseasca acestei familii un adapost calduros pentru urmatoarele nopti. Femeia si cei doi copii de 1 an si 2 ani si 6 luni, (o fetita si un baiat) au fost primiti in Centrul de Primire in Regim de Urgenta din cadrul Centrului pentru Protectia Copilului din Bistrita, iar barbatul a fost cazat la un Centru de Reabilitare de pe raza municipiului. Jandarmii le-au cumparat cateva alimente si dulciuri, dupa care le-au oferit celor mici.

          Cei doi tineri, de 30, respectiv 18 ani, au crescut in case de copii, barbatul in Sibiu iar ea la Cluj. Dupa ce s-au cunoscut, au ramas impreuna, chiar daca nu sunt casatoriti si au foarte mare grija de cei doi copii, de care nu vor sa se desparta pentru a nu creste intr-un orfelinat.

          Avand in vedere faptul ca se anunta cateva nopti geroase, jandarmii vor acorda sprijin persoanelor fara adapost care sunt depistate in spatiul public in aceasta perioada cu scopul asigurarii protectiei acestora.

 

 

.

 

Pentru urmatoarele sase saptamani in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud sunt prezenti in practica elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni. In perioada 04 ianuarie -10 februarie  a.c., cinci tineri aflati in anul II de studiu, se  afla la Bistrita unde efectueaza stagiul de practica. Avand in vedere faptul ca se afla in anul II, elevii efectueaza practica in domeniul pazei si protectiei institutionale.

Pe toata durata stagiului de practica fiecare elev se afla sub tutela unui cadru ce raspunde direct de pregatirea practica in domeniul pazei si protectiei institutionale.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii3829 vizualizări04 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0