Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 08 Aprilie 2020 - 414 vizitatori azi
Temperaturile pot ajunge pana in apropierea valorii de - 20 grade Celsius.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud s-a reunit astazi, 5 ianuarie a.c., la sediul Institutiei Prefectului, cu participarea tuturor membrilor permanenti, pentru analiza situatiei operative de la nivelul judetului si adoptarea unui set de masuri ce se impun in aceasta perioada caracterizata prin temperaturi extreme si fenomene meteo periculoase care deriva din acestea.

Din punct de vedere al asigurarii conditiilor de trafic pe drumurile nationale si judetene din Bistrita - Nasaud, echipaje de deszapezire actioneaza cu toate utilajele din dotare, iar pentru asigurarea stocurilor de material antiderapant au fost luate de masuri de aprovizionare, astfel incat activitatea echipajelor de deszapezire sa poate fi desfasurata la capacitate maxima. Mai mult, in aceasta perioada, in Pasul Tihuta, echipaje ale Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean executa misiuni de fluidizare a traficului rutier si alte misiuni specifice, in trei schimburi.

Pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fara adapost si a celor din spatii neincalzite, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a adoptat un plan de masuri care presupune angrenarea personalului din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bistrita - Nasaud, Serviciului de Ambulanta al Judetului Bistrita - Nasaud, U.P.U./C.P.U.-urilor din cadrul spitalelor de pe raza judetului Bistrita - Nasaud, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita - Nasaud, Politiilor Locale de pe raza judetului Bistrita - Nasaud si Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in actiuni de patrulare, identificare, preluare si transportul persoanelor fara adapost in spatiile special amenajate de autoritatile publice locale.

De asemenea, au fost luate masuri pentru asigurarea, pe timpul sezonului rece, cu temperaturi ce pot ajunge pana in apropierea valorii de - 20 grade Celsius, a furnizarii de apa curenta, energie electrica si gaz si pregatirea echipajelor de interventie in cazul aparitiilor unor disfunctionalitati, pe domenii de activitate. Cursurile de apa din judet sunt monitorizate in permanenta de catre personal SGA Bistrita - Nasaud si autoritatile publice locale, iar daca situatia o va impune, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita este pregatit sa intervina pentru distrugerea zapoarelor care pot produce inundatii.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud monitorizeaza in permanenta, prin dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J., dar si cu ajutorul autoritatilor publice locale, situatia operativa din judetul nostru si este pregatit sa aloce resursele necesare sprijinirii populatiei.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177       

 

.


Foto - arhiva Marius Chiuzan.  

0 comentarii4116 vizualizări05 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0