Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 6942 vizitatori azi
Haine de blana si incaltaminte, expuse ilegal spre vanzare - confiscate de jandarmi la Beclean.

Jandarmii aflati miercuri, 18 ianuarie a.c. intr-o actiune punctuala pe linia protejarii populatiei privind comertul ilegal in Piata din orasul Beclean, au depistat doi comercianti, care ofereau spre vanzare produse de imbracaminte si incaltaminte second hand, fara documente de provenienta. Acestia erau din Mures, respectiv din localitatea Reteag si aveau expuse spre vanzare: 38 de perechi de incaltaminte de sezon si trei scurte de blana, pentru care nu au putut prezenta documentele care sa ateste provenienta marfurilor.

          Conform prevederilor legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, toate produsele au fost confiscate, acestia fiind sanctionati si cu avertisment scris.

           Valoarea produselor se ridica la aproximativ 2.000 lei.

 

           Jandarmeria aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orice persoana care intentioneaza sa efectueze acte de comert, trebuie sa detina documentele de provenienta indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodata, comerciantii trebuie sa detina certificat de inregistrare fiscala care atesta existenta societatii comerciale respective sau documente privind persoana fizica autorizata.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii3318 vizualizări19 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0