Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 4094 vizitatori azi
Barbat in stare vadita de ebrietate - sanctionat de jandarmi la Ziua Unirii.

Jandarmii s-au aflat in mijlocul cetatenilor in aceasta mini-vacanta, atat in municipiu cat si pe raza judetului prin structurile prezente in localitatile Nasaud, Beclean, Singeorz-Bai dar si in zonele montane de interes din Rodna si Piatra Fintinele. In perioada mentionata au fost constatate mai multe fapte de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

            La manifestarile dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane care au avut loc in municipiul Bistrita, un barbat de 55 de ani, aflat in stare vadita de ebrietate care deranja participantii prezenti la activitati, a devenit recalcitrant si a refuzat in mod repetat sa paraseasca zona respectiva la recomandarea jandarmilor, ca urmare a fost sanctionat cu 500 de lei, conform prevederilor legii nr. 60 din 1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

            Totodata in ultima perioada, jandarmii au mai sanctionat cersetoria, adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, tulburarea ordinii si linistii publice, provocarea unor scandaluri, parcarea unor autovehicule in loc interzis de lege, ridicarea unor resturi de exploatare din fondul forestier si transportul de material lemnos fara documente legale. Astfel, au fost aplicate sanctiuni de 8.250 lei si 11 avertismente scrise.

           Tot in perioada mentionata, jandarmii Detasamentului 1 Mobil, au intervenit la un hipermarket din municipiul Bistrita, unde un copil de 13 ani a sustras o lanterna. Pe numele acestuia s-au intocmit actele de sesizare pentru infractiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal.

 

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii5285 vizualizări25 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0