Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 07 Aprilie 2020 - 14708 vizitatori azi
Barbat ratacit, sprijinit de jandarmi. Amenzi si fapte penale constatate la sfarsit de saptamana.

Aseara, in jurul orelor 22.00, jandarmii montani din Piatra Fintinele au intervenit in sprijinul unui barbat care a apelat Numarul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, deoarece s-a ratacit in timp ce se deplasa pe un drum forestier acoperit cu zapada. S. D. de 55 de ani, din comuna Tiha Birgaului a solicitat sprijinul jandarmilor montani, deoarece s-a ratacit in zona impadurita numita Dealul Calului, din localitatea Piatra Fintinele, ajungand intr-o fundatura de unde nu a mai reusit sa iasa. Acesta se deplasa cu o sanie trasa de doi cai, iar din cauza zapezii si a intunericului nu a mai putut sa gaseasca drumul spre casa. Jandarmii montani din Piatra Fintinele s-au deplasat imediat in zona indicata de barbat si au reusit sa il scoata din nameti si sa il conduca in siguranta pe drumul catre casa.

         Totodata, la acest sfarsit de saptamana, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean, au intervenit la unul din hipermarketurile din localitate, unde o tanara de 22 de ani din Sarmasu, jud. Mures, a fost surprinsa in timp ce sustragea de pe rafturi mai multe  tipuri de produse alimentare (mezeluri si branza) in valoare de aproximativ 100 de lei.

          Un alt furt depistat de jandarmi la acest sfarsit de saptamana este unul mai putin obisnuit. Conducatorul auto al unei autoutilitare care aproviziona unul din hipermarketurile din municipiul Bistrita, a fost surprins in timp ce sustragea mai multe produse alimentare din paletii cu marfa. (mezeluri si produse congelate din carne in valoare de peste 100 de lei)

          Pe numele celor in cauza au fost intocmite actele de sesizare, pentru infractiunea de furt, conform art. 228, Cod penal, care au fost inaintate Politiei pentru continuarea cercetarilor, prejudiciul fiind recuperat pe loc, in ambele cazuri.

          De asemenea, la sfarsit de saptamana, jandarmii au aplicat sanctiuni in valoare de 2.700 de lei si 4 avertismente scrise, pentru fapte de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, (adresare de injurii, refurul declinarii identitatii, consum de bauturi alcoolice in spatiul public neamenjat, etc.)

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3248 vizualizări30 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0