Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 27 Iulie 2021 - 14587
"INCOTRO...? DA SANSA VIETII!"

"INCOTRO...? DA SANSA VIETII!" - actiune de informare si constientizare a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere. Astazi, 9 februarie a.c., in cadrul proiectului de informare si constientizare "INCOTRO...?DA SANSA VIETII!", initiat de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud  impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita"  al Judetului Bistrita-Nasaud si sustinut de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bistrita-Nasaud, a avut loc o actiune dedicata viitorilor conducatori auto, cei aflati in pragul sustinerii probei practice pentru obtinerea permisului de conducere.

 Actiunea a avut loc in municipiul Bistrita, in zona Salii Polivalente, iar reprezentantii I.S.U. "Bistrita", Serviciului Rutier si Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul I.P.J. Bistrita - Nasaud, sprijiniti de voluntarii Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud au distribuit materiale informative ale campaniei - pliante, calendare, raclete etc.

 Materialele informative, distribuite, cuprind informatii privind principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, masuri de prevenire, adoptarea unei conduite preventive in traficul rutier si nu in ultimul rand, folosirea corecta a numarului unic de urgenta 112. Acest demers a fost organizat in contextul Zilei Europene a Numarului Unic de Urgenta 112, marcata la nivel continental, in data de 11 februarie a fiecarui an.

 Actiunea va continua si in cursul dupa amiezii, cand vor fi organizate prezentari interactive in cadrul sedintelor de pregatire teoretica in unele scoli de soferi din municipiul Bistrita, cu participarea politistilor si pompierilor bistriteni, angrenati in aceasta campanie.

 Folosirea cu eficienta a numarului unic de urgenta 112 este un deziderat comun al tuturor structurilor care, prin specificul activitatii, sunt in permanenta in slujba comunitatii, iar acest serviciu trebuie folosit doar cand este necesara interventia agentiilor specializate de urgenta, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul.

 Conform prevederilor legale, persoanele implicate sau prezente la fata locului, in momentul producerii unui accident rutier cu victime sunt obligate sa apeleze numarul de urgenta unic 112, sa raspunda cu exactitate la intrebarile operatorului, sa urmeze indicatiile acestuia si sa nu inchida telefonul pana nu i se cere acest lucru.

 Nu in ultimul rand, trebuie amintit faptul ca apelarea, cu rea intentie, a numarului unic de urgenta 112, fara justificarea unei urgente sau realizarea apelurilor false, atrage raspunderea contraventionala a apelantului - conform O.U.G. nr. 34/2008.

 

 

 

0 comentarii4298 vizualizări09 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0