Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Europeana a Numarului Unic de Urgenta 112.

Activitati preventive  desfasurate in scoli de soferi, in contextul marcarii "Zilei Europene a Numarului Unic de Urgenta 112’’. In seara zilei de 9 februarie a.c., politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Biroului Rutier, impreuna cu pompieri din cadrul  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud,  parteneri in proiectului de informare si constientizare "INCOTRO...?DA SANSA VIETII!", au continuat activitatea de  prezentare,  in cadrul sedintelor de pregatire teoretica in unele scoli de soferi din municipiul Bistrita.

          Comunicarea cu viitorii conducatori auto s-a axat pe "Folosirea cu eficienta a numarului unic de urgenta 112" oportunitatea masurilor de prim ajutor in trafic, dar si pe discutii deschise cu privire la responsabilitatea ce urmeaza sa si-o asume in calitate de soferi.

      In momentul producerii unui accident rutier cu victime, conform  prevederilor legale, persoanele implicate sau prezente la fata locului, sunt obligate sa apeleze numarul de urgenta unic 112, sa raspunda cu exactitate la intrebarile operatorului,  sa urmeze indicatiile operatorului  si sa nu inchida telefonul pana nu i se cere acest lucru.

Viitorii conducatori auto au avut ocazia sa interactioneze atat cu politistii de prevenire, respectiv rutieri, care au prezentat principalele cauze generatoare de accidente rutiere si recomandari preventive  utile tinerilor cursanti.

Acestia au fost informati si cu privire la masurile pe care orice sofer este obligat sa le ia, in cazul in care este implicat intr-un eveniment rutier soldat cu victime.

           Nu in ultimul rand, amintim faptul ca apelarea, cu rea intentie, a numarului unic de urgenta 112, fara justificarea unei urgente sau realizarea apelurilor false, atrage raspunderea contraventionala a apelantului - conform O.U.G. nr. 34/2008.

               In cadrul acestei intalniri, de un real interes a fost prezentarea de catre  pompierii  bistriteni, a temei "masajul  cardiac in cazul acordarii de prim ajutor victimelor accidentelor rutiere",  avand  ca scop  insusirea  de  tehnici cheie de salvare a vietii pana la sosirea ajutoarelor  calificate.

 

0 comentarii2835 vizualizări11 februarie 2017




rss 2.0
rss 2.0