Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Concert de cantari religioase la Penitenciarul Bistrita.

Marti, 28 martie 2017, la sediul Penitenciarului Bistrita, a avut loc un nou concert de cantari specifice perioadei triodului sustinut de corul "Corala Osana" al preotilor ortodocsi din Protopopiatul Bistrita, respectiv Protopopiatul Beclean. La concert au asistat cadre ale unitatii, precum si persoanele private de libertate care si-au manifestat interesul fata de aceasta initiativa a preotului unitatii si care participa la activitatile moral-religioase ce se desfasoara la capela penitenciarului.

Scopul activitatii vizeaza dezvoltarea cunostintelor moral-religioase ale persoanelor private de libertate specifice perioadei pascale, in vederea exersarii si aplicarii virtutilor morale si religioase in timpul petrecut in detentie, virtuti care stau la baza valorilor respectului de sine si a relatiilor interumane.

 

.

 

In data de 28.03.2017, la Penitenciarul Bistrita s-a derulat o activitate de educatie preventiva a cadrelor si a detinutilor privind reactia in situatii de urgenta. Actiunea s-a derulat in colaborarea cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita".

Tematica abordata a fost cunoasterea acordarii primului ajutor in caz de obstructie a cailor respiratorii, inec si electrocutare, precum si cunoasterea modului  de comportare premergator, pe timpul si dupa incetarea cutremurului.

Astfel de activitati se deruleaza in comun de catre cele doua institutii trimestrial, de cativa ani, ele fiind benefice pentru educatia preventiva a cadrelor si a detinutilor in domeniul situatiilor de urgenta.

 

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN - Purtator de cuvant

  Telefon: 0263/238.175 

e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

0 comentarii4270 vizualizări29 martie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0