Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Exercitiu trimestrial pentru gestionarea unor situatii de urgenta la o ferma de bovine din Sieu Odorhei.

Miercuri, 29 martie, in localitatea Sieu Odorhei, incepand cu ora 11:00, a avut loc un exercitiu tactic de cooperare cu forte si mijloace in teren, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, pentru gestionarea unor situatii de urgenta produse la o ferma de bovine din localitatea Sieu Odorhei.

Scenariul exercitiului a cuprins mai multe situatii de urgenta (incendiu puternic, accident cu victima incarcerata, poluare accidentala cu purin si posibilitatea aparitiei unei epizooti), cu implicarea mai multor structuri cu atributii in aceste situatii, astfel ca s-a impus aplicarea Planului Rosu de Interventie, prin mobilizarea echipajelor specializate de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita - Nasaud, C.L.S.U. Sieu Odorhei, Garda de Mediu Bistrita - Nasaud, S.G.A. Bistrita-Nasaud, Directia Sanitar Veterinara pentru Siguranta Alimentelor Bistrita - Nasaud, precum si personalul fermei in cauza.

Exercitiul a avut ca obiective generale: pregatirea psihologica a personalului operatorului economic pentru cunoasterea modului de comportare pe timpul actiunilor de interventie si salvare-evacuare in situatiile create; verificarea conceptiei de actiune stabilita prin planul organizarii si desfasurarii exercitiului; verificarea modului de functionare a tehnicii de interventie si a gradului de dotare cu mijloace de protectie si de stingere pentru astfel de situatii; verificarea modului de organizare pentru coordonarea actiunilor de salvare si evacuare a personalului obiectivului afectat; verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante la derularea exercitiului si stabilirea cailor de perfectionare a acestei activitati.

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

 

0 comentarii3773 vizualizări29 martie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0