Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 18988 vizitatori azi
Ziua NATO - 2 aprilie 2017.

In conformitate cu Legea nr. 390 / 2004, astazi 02.04.2017 incepand cu orele 09.00, pe platoul Batalionului 812 Infanterie "BISTRITA", a avut loc ceremonia prilejuita de aniversarea a 68 de ani de la infiintarea Aliantei Nord - Atlantice si 13 ani de la aderarea Romaniei la Alianta.

Ziua NATO reprezinta un eveniment de referinta pentru intreaga societate romanesca din perspectiva statutului Romaniei de aliat al NATO si a semnificatiilor asociate acestui moment, fiind si o sarbatoare publica dedicata democratiei si spiritului european si euroatlantic.

Activitatea a fost condusa de catre comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" - domnul colonel Iulian BERDILA, in prezenta prefectului judetului Bistrita-Nasaud - domnul Ovidiu Victor FRENT, a vicepresedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud - domnul Vasile PUICA, a viceprimarului municipiului Bistrita - domnul Cristian NICULAE, a reprezentantilor institutiilor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din garnizoana Bistrita, a comandantilor unitatilor militare din garnizoana, precum si a cadrelor militare si soldatilor si gradatilor profesionisti.

Ceremonia a debutat cu primirea raportului de catre comandantul brigazii, intonarea Imnului National al Romaniei si al Aliantei Nord - Atlantice, concomitent cu inaltarea pe catarg a Drapelului National si al Drapelului NATO. In alocutiunea domniei sale, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" a prezentat o serie de aspecte generate de acest eveniment istoric, felicitand totodata militarii din cadrul brigazii pentru eforturile depuse si pentru modul exemplar in care si-au indeplinit misiunile primite.

Romania este stat membru NATO cu drepturi depline incepandcu data de 29 martie 2004, acesta fiind considerat unul dintre cele mai mari succese romanesti din anul 1989 pana in prezent. Integrarea in structura nord-atlantica a fost un proces indelungat, a carui constanta a fost larga sustinere a poporului roman, pentru care calitatea de membru al Aliantei echivaleaza cu garantia securitatii pe plan extern.

In cadrul eforturilor depuse pentru asigurarea unui mediu de securitate stabil in marea familie nord-atlantica, se inscriu si structurile Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", care au participat, in afara teriroiului national la misiunile: Antica Babilonia si Iraqi Freedom din Irak, KFOR din Kosovo, SFOR din Bosnia-Hertegovina, Enduring Freedom, ISAF (International Security Assistance Force) si Resolute Support din Afghanistan, achitandu-se cu succes de toate sarcinile incredintate.

 

Text si foto:

Locotenent colonel Cristian MARIS.

0 comentarii5159 vizualizări02 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0