Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 05 Iulie 2020 - 8286 vizitatori azi
Activitati dedicate Zilei Fortelor Terestre 2017.

In data de 23 aprilie 2017, personalul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" va sarbatori Ziua Fortelor Terestre al caror patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Purtatorul de Biruinta. Cu ocazia acestei sarbatori a militarilor din Fortele Terestre, in cadrul structurilor Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" din toate garnizoanele, s-au organizat o serie de activitati culturale, adunari festive, ceremonii militare, actiuni de promovare a carierei militare si prezentari de tehnica, armament si echipamente militare.

Astfel, locuitorii garnizoanei Bistrita au putut lua parte la manifestarile dedicate acestui eveniment, dupa urmatorul program:

- in perioada 10 - 14.04.2017, la Baza Sportiva "Alex" si Baza Sportiva "Gloria Bistrita" a avut loc "Cupa Fortelor Terestre" la minifotbal, tenis de camp si volei. La aceste competitii au participat atat loturile unitatilor militare din garnizoana Bistrita, cat si cele ale institutiilor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala;

- in perioada 17 - 20.04.2017, Cercul Militar Bistrita, in colaborare cu Clubul Filatelic "Bisnumphila" a organizat expozitia de numismatica si filatelie;

- in data de 19.04.2017, in poligonul automatizat Livezile, sa desfasurat "Cupa Presei" si "Cupa Rezervistilor" la tir;

- in data de 20.04.2017, in cadrul programului "Scoala altfel", pe platoul din fata Palatului Culturii a municipiului Bistrita, au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii si echipamentelor din dotarea structurilor militare din garnizoana Bistrita.

De asemenea, militari din cadrul Grupului 3 EOD au desfasurat exercitii demonstrative cu robotii si unitatile canine din dotare.

Biroul Informare - Recrutare a Centrului Militar Judetean Bistrita - Nasaud a prezentat oferta educationala de promovare a carierei militare pentru tinerii interesati sa urmeze cursurile unei institutii militare de invatamant;

- in aceeasi data, la Cercul Militar Bistrita,  Muzica Militara a garnizoanei si Ansamblul folcloric "Doinita" au sustinut un program artistic;

- in data de 21.04.2017, pe platoul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", s-a desfasurat ceremonialul militar si religios dedicat acestei sarbatori, in prezenta loctiitorului comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" - colonel Ioan - Marian CRISTUREAN.

La ceremonial au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor publice locale din judetul Bistrita - Nasaud, ai institutiilor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala si cei ai Asociatiei Nationale Cultul Eroilor "Regina Maria" - filiala Bistrita - Nasaud.

            Dupa primirea raportului, darea onorului, salutul Drapelului de Lupta si trecerea in revista a formatiei, a fost intonat Imnul National al Romaniei, ulterior avand loc oficierea serviciului religios de catre preotul garnizoanei Bistrita, Cristian - Ioan Martian.

            Au fost prezentate mesajele transmise de catre ministrul apararii nationale, seful Statului Major General, seful Statului Major al Fortelor Terestre, comandantul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" si comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

Ceremonialul a continuat cu o evocare a generalului erou Grigore Balan, premierea castigatorilor competitiilor sportive si acordarea de recompense celor mai merituosi militari.

In inchierea ceremonialului a fost depusa o coroana de flori la statuia generalului erou Grigore Balan, garda de onoare defiland in acordurile muzicii militare a garnizoanei Bistrita.

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS

Foto: Caporal Robert POP.

0 comentarii5705 vizualizări21 aprilie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0