Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 24 Februarie 2020 - 5886 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni in mijlocul cetatenilor in mini-vacanta de 1 Mai!

In intervalul 28 aprilie - 1 mai a.c., in zona pietonala din municipiul Bistrita si in parcul de agrement Padurea Schullerwald, vor fi organizate manifestari cultural-artistice si sportive dedicate Zilei Internationale a Tineretului, unde jandarmii vor asigura masurile de ordine publica.

       Jandarmii montani - misiuni in perioada mini-vacantei din perioada 28 aprilie-01 mai 2015

Pe perioada mini-vacantei de 1 mai, jandarmii montani se vor afla permanent in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Singeorz-Bai.

Jandarmii Postului Statiune Balneara Sangeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice si pe traseele montane frecventate de catre turisti din Parcul National Muntii Rodnei, Valea Blaznei si Valea Vinului.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula, in zona Lacului Colibita cat si pe raza localitatilor Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului.

 

Informatii suplimentare

          Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta mini-vacanta in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.     

 Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

  De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3626 vizualizări28 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0