Inst. Militarizate Duminica 27 Mai 2018 - 15948 vizitatori azi
Misuni de recunoastere cu sprijinul unui echipaj aerian apartinand I.G.Av.

In intervalul 13 - 14.06.2017, specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, cu sprijinul unui echipaj al Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca, asigurat cu un elicopter tip MI-17, au executat o serie de misiuni de recunoastere aeriana, pe rutele fevoriare din judetul nostru.

Misiunile au urmarit realizarea unor imagini de ansamblu asupra pozitionarii in teren a tunelurilor de cale ferata si a viaductelor CF, in raport cu relieful din zona si amplasarea subunitatilor de interventie. De asemenea, au fost identificate zonele in care elicopterele pot ateriza in apropiere de reteaua de cale ferata din judetul Bistrita-Nasaud.

Recunoasterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalitati de interventie pentru salvarea vietilor omenesti, in cazul unor situatii de urgenta in apropierea tunelurilor feroviare din zone izolate.

Misiunile au fost desfasurate pe traseele Ilva Mica - Vatra- Dornei, Salva-Viseu si Saratel-Deda si au fost marcate 12 puncte in care echipajele aeriene pot ateriza in cadrul misiunilor de gestionare a situatiilor de urgenta generate de accidente in tunelurile feroviare.

 

*Info background: 

Reprezentanti ai unei arme de elita, aviatorii din cadrul Unitatii Speciale de Aviatie Cluj - Napoca sunt cei care desfasoara misiuni operative, fiind capabili sa intervina in rezolvarea situatiilor de urgenta si a misiunilor in sprijinul fortelor de ordine publica, a comunitatii,  precum si a altor institutii din arcul guvernamental, in zona de responsabilitate care cuprinde 11 judete ale tarii (Alba, Cluj, Mures, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Bistrita - Nasaud, Maramures, Satu - Mare, Salaj), iar la ordin pe intreg teritoriul Romaniei.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA" 

0 comentarii1841 vizualizări15 iunie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0