Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 08 Martie 2021 - 18148 vizitatori azi
Competitia Subofiterul/Soldatul Anului - in Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

In perioada 03 - 07 iulie 2017, in cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" s-a desfasurat Competitia "Subofiterul / Soldatul Anului 2017", activitate la care au participat militarii selectionati din unitatile si subunitatile subordonate brigazii.

Scopul acestei competitii este de a identifica, recompensa si promova cei mai bine pregatiti subofiteri si soldati profesionisti care sa intruchipeze profesionistul capabil sa lupte, sa instruiasca si sa motiveze personalul din subordine pentru indeplinirea misiunilor ce ii revin.

Competitia s-a desfasurat la comandamentul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" si a avut doua sectiuni: soldati si gradati profesionisti, respectiv maistri militari si subofiteri.

Militarii si-au demonstrat abilitatile pe parcursul a patru zile la urmatoarele probe: pregatire militara generala prin sustinerea unui test grila, tragere la precizie cu armamentul din dotare, educatie fizica militara, limba engleza si proba de prezentare in fata unei comisii formata din subofiterii de comanda de unitatile participante la competitie, proba la care s-a punctat tinuta, modul de prezentare, exprimarea verbala si non-verbala, sinceritatea si increderea in sine. Proba practica a constat in parcurgerea unui "circuit de ateliere practice" , in care concurentii au fost evaluati la instructia specifica armelor (topografie militara, comunicatii si informatica, aparare CBRN, geniu / EOD, instructie sanitara si instructie de front).

Este de remarcat faptul ca a fost o competitie foarte stransa datorita nivelului ridicat de pregatire si a motivatiei participantilor, departajarea finala facandu-se la limita, la diferente minime de punctaj.

In urma sustinerii probelor de concurs s-au stabilit urmatoarele clasamente:

  1. 1.   Sectiunea Soldatul Anului:

Locul III - Soldat Susca Ionut Marian / Batalionul 812 Infanterie "BISTRITA";

Locul II  - Caporal cls.III Matei Catalin / Batalionul 811 Infanterie "DEJ";

Locul I si titlul de soldatul anului 2017 - Caporal cls.III Gocan Mihail Claudiu / Batalionul 191 Infanterie "Colonel RADU GOLESCU".

 

  1. 2.   Sectiunea Subofiterul Anului:

Locul III - Sergent major Pop Emanuel / Batalionul 811 Infanterie "DEJ";

Locul II  - Sergent Burduhos Nicolae / Batalionul 812 Infanterie "BISTRITA";

Locul I si titlul de subofiterul anului 2017 - Sergent major Vermesan Vasile Ovidiu / Batalionul 191 Infanterie "Colonel RADU GOLESCU".

 

Militarii au fost premiati de catre comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" - colonel Iulian Berdila.

Castigatorii celor doua sectiuni ale competitiei vor reprezenta marea unitate la etapa pe Divizia 4 Infanterie "GEMINA".

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS

Foto: Caporal Robert POP

0 comentarii4032 vizualizări07 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0