Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 20666 vizitatori azi
Vacanta in siguranta alaturi de jandarmii bistriteni!

Miercuri 19 iulie a.c., jandarmii au fost prezenti in mijlocul copiilor care in aceasta perioada se afla in tabara la Complexul Turistic Alpina Blazna. Un numar de 70 de elevi din judetele Cluj, Salaj si Bistrita-Nasaud, alaturi 10 profesori insotitori, au participat la activitatea prezentata de Jandarmeria bistriteana. Cadrele Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale si jandarmii montani din Rodna, le-au prezentat elevilor aspecte privind atributiile Jandarmeriei Romane dar si date concrete privind orientarea intr-o viitoare cariera spre acest domeniu.

Nu a lipsit nici prezentarea unor fapte de natura antisociala ce pot fi savarsite in scoli sau in legatura cu scoala, pe timpul si in afara orelor de curs. Totodata elevilor prezenti in tabara le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de catre elevi pentru a nu se transforma in victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandari privind petrecerea vacantei in conditii de siguranta. La activitati au fost prezenti si doi dintre cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene care au reprezentat punctul de atractie al acestei activitati datorita exercitiilor prezentate de Sasa si Zara.

 Participantii au putut vedea o parte din materialele folosite de jandarmi in diferite misiuni iar la final le-au fost impartite pliante care contin aspecte referitoare la problematica abordata pe parcursul discutiilor cu jandarmii.

Actiunea a fost organizata in baza Planului cadru al campaniei nationale de prevenire a faptelor antisociale: "Vacanta in siguranta!", pe directia de actiune "Prevenirea delicventei juvenile", in cadrul campaniei "Adolescenta fara delicventa!".

Pe tot parcursul vacantei vor mai fi organizate astfel de activitati specifice destinate elevilor care isi petrec vacanta in taberele din judetul nostru.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3619 vizualizări20 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0