Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 17580 vizitatori azi
Gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteo periculoase.

Judetul Bistrita Nasaud s-a aflat in data de 25.07.2016, intre orele 15.35 - 17.15, sub incidenta unor avertizari cod portocaliu de vant si vijelii. Intensificarile vantului, cu aspect de vijelie, au generat urmatoarele efecte:

Datele au fost centralizate prin telefon transmise de catre sefii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, din municipiul Bistrita si comuna Rodna, afectate de fenomenele meteorologice periculoase, urmand sa fie intocmite ulterior rapoarte operative de catre acestia.

Pe raza municipiului Bistrita au fost inregistrate noua situatii de urgenta generate de copaci rupti/cazuti. Pentru degajarea acestora a fost alocat Serviciul Voluntar Pentru Situatii de Urgenta Bistrita. Echipajul care incadreaza autospeciala de interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a intervenit in trei locatii din municipiul Bistrita (bulevardul Independentei, Castanului si Axente Sever) pentru indepartarea unor elemente desprinse din acoperisuri.

In localitatea Valea Vinului a fost afectata reteaua electrica pe o distanta de cca. 4 km, aproximativ 177 abonati au ramas fara energie electrica.  Pentru remedierea defectiunilor se intervine cu un echipaj din cadrul furnizorului de energie electrica, se preconizeaza finalizarea actiunilor in cursul zilei de astazi, 26.07.2017. In localitatea Rodna, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta si SVSU au actionat pentru indepartarea copacilor rupti in urma furtunii de pe caile de acces si din curtile localnicilor.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a monitorizat, prin dispeceratul integrat ISU - SAJ evolutia situatiei operative din judetul Bistrita - Nasaud.

Datele sunt in curs de actualizare.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177        

 

Foto -arhiva Marius Chiuzan. 

0 comentarii3395 vizualizări26 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0