Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 04 Martie 2021 - 21530 vizitatori azi
Concursul "Cu viata mea apar viata".

David Hognogi, Alex Sutea, Sergiu Pop si Danut Maftei, pregatiti de prof. Marian Constantin si prof. Nastase Delia din cadrul Colegiului National "Petru Rares" Beclean au dus judetul Bistrita - Nasaud pe cea mai inalta treapta a podiumului la concursul cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata", organizat in perioada 23 - 26 iulie a.c., pe stadionul Portul Rosu si in salile de clasa din cadrul Colegiului de Industrie Alimentara "Elena Doamna" Galati.

 Acest concurs reprezinta o activitate extrascolara de pregatire a elevilor din invatamantul gimnazial si liceal si este organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Galati, cu sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor - prin Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "General Eremia Grigorescu" al Judetului Galati.

La competitie au participat 30 de echipaje de elevi de gimnaziu si liceu (echipe mixte/ baieti/ fete) din judetele: Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Vrancea, Braila, Galati, Arges, Ialomita, Calarasi, Dolj, Teleorman, Gorj, Hunedoara, Arad, Timis, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Alba, Brasov, Bucuresti.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv in domeniul Protectiei Civile, avand ca scop dezvoltarea capacitatii de perceptie a protectiei civile ca ansamblu de activitati cu caracter exclusiv umanitar, cunoasterea si aprecierea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre la care este expusa comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta, formarea spiritului de solidaritate si implicarea individuala sau in echipa in actiunile de prevenire si de interventie in situatii de urgenta. In cadrul acestei competitii elevii au participat la trei probe de concurs. Proba teoretica a presupus rezolvarea unui chestionar cu intrebari si a avut ca scop verificarea cunostintelor acumulate referitor la modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta. Probele de indemanare au vizat transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 m si deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole, contaminat.

Zecile de ore de pregatire, munca in echipa si implicarea profesorilor coordonatori au concurat la obtinerea acestei performante cu care intregul colectiv al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud se mandreste si ne incurajeaza sa spijinim, in continuare, toate cercurile tehnico - aplicative din comunitatea noastra.

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

 

 

0 comentarii3486 vizualizări26 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0