Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Concert de gala la Bistrita, dedicat Zilei Imnului National al Romaniei.

In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Imnului National al Romaniei, Brigada 81 Mecanizata "Geneal GRIGORE BALAN", cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si a Centrului Cultural Municipal Bistrita, a organizat in data de 27 iulie 2017 de la orele 18.00, la Biserica Evanghelica din municipiu, un concert de gala sustinut de catre Muzica Militara a garnizoanei si invitati ai acesteia.

Repertoriul ales a fost unul diverificat, gustat si apreciat de catre toti cei prezenti, incepand de la muzica de promenada si muzica clasica, pana la prelucrari din muzica jazz si pop, concertul dorind sa readuca in sufletul spectatorilor acordurile mai vechi sau mai noi ale muzicii de fanfara.

Audienta a fost formata din prefectul judetului Bistrita-Nasaud - domnul Ovidiu - Victor Frent, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "Geneal GRIGORE BALAN" - colonel Iulian Berdila, comandanti ai unitatilor militare din garnizoana, militari si familiile acestora, precum si invitati si cetateni ai municipiului.

In cuvantul sau, colonelul Iulian Berdila a felicitat organizatorii, a multumit publicului numeros pentru prezenta la aceasta manifestatie, dorindu-le totodata colegilor nostri - componentii Muzicii Militare a garnizoanei - succes in activitatile viitoare si realizarea obiectivelor si proiectelor propuse.

 

***

 

Infiintata in anul 1969, Muzica Militara a garnizoanei Bistrita este continuatoarea traditiilor vechilor fanfare graniceresti. Pe tot parcursul existentei sale, Muzica Militara s-a afirmat si s-a prezentat la un inalt nivel artistic, castigandu-si un binemeritat loc in viata culturala judeteana, nationala si internationala.

In fruntea acestei prestigioase Muzici Militare se afla locotenentul Florin Sanaploianu, absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, poli-instrumentist, compozitor, orchestrator si dirijor, un tanar ambitios, cu calitati artistice de exceptie, care a reusit sa obtin de-a lungul carierei sale numeroase premii la festivalurile si concursurile nationale.

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS.

0 comentarii3535 vizualizări28 iulie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0