Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 12146 vizitatori azi
20 de ani de la infiintarea Penitenciarului Bistrita.

Penitenciarul Bistrita organizeaza luni 2 mai 2011, incepand cu ora 12.00, la sediul institutiei din str. Tarpiului, nr. 22, Bistrita, un simpozion dedicat aniversarii a 20 de ani de la infiintarea unitatii, urmat de o conferinta de presa.

Agenda conferintei va cuprinde, in principal, expunerea realizarilor unitatii de la infiintare pana in prezent.

Conferinta de presa va fi sustinuta de catre domnul comisar sef de penitenciare Ioan ILEA, directorul general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, domnul general de brigada (r) Petru ROMAN, directorul Penitenciarului Bistrita in perioada 1991 - 1997, domnul comisar sef de penitenciare Constantin IONITOAIA, director al unitatii in perioada 1997 - 2008 si comisar de penitenciare Lucian SIMAN, directorul institutiei.

Reprezentantii mass-media interesati de acest eveniment sunt rugati sa confirme participarea pana la data de 29.04.2011, ora 15.00 .

Pentru informatii suplimentare si confirmarea participarii desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234 439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Inspector de penitenciare

Laura OPRIS

 

 

Aniversarea la data de 1 mai 2011 a 20 de ani de la infiintarea Penitenciarului Bistrita, constituie un prilej oportun de evidentiere a rolului pe care asezamantul de detentie il ocupa in randul institutiilor similare din sistemul penitenciar romanesc, dar mai ales printre institutiile reprezentative de pe plan local.

Dupa desfasurarea competitiei sportive regionale pentru persoanele private de libertate, eveniment care s-a bucurat de participarea unitatilor de detentie din regiunea de Nord - Vest (Gherla, Baia Mare, Satu Mare si Oradea), urmeaza o serie de activitati in care va fi angrenat personalul Penitenciarului Bistrita.

Ziua de vineri, 29 aprilie 2011, va fi dedicata disputarii finalelor la minifotbal si premierii castigatorilor in cadrul "Cupei Interne a Penitenciarului Bistrita" la minifotbal, tenis de masa si badminton. Activitatile vor avea loc incepand cu ora 17.00, la Baza Sportiva "ALEX".

Duminica, 1 mai 2011, Ziua Portilor Deschise, va oferi posibilitatea reprezentantilor societatii civile de a vizita penitenciarul, in scopul cunoasterii realitatii obiective din mediul carceral.

Accesul in unitate va fi permis in intervalul orar 10.00 - 14.00, in baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, pasaport), persoanele vizitatoare urmand sa se conformeze regulilor ce privesc accesul in locul de detinere, precum si prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al unitatii. Persoanele cu varsta sub 14 ani vor avea acces doar insotite.

            Luni, 2 mai 2011, incepand cu orele 12.00, la sediul unitatii, in prezenta personalului si a numerosi invitati din partea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, a institutiilor locale, a colaboratorilor si a cadrelor pensionare din randul unitatii, va avea loc un simpozion dedicat evenimentului aniversar.

Sfera larga de activitati programate in aceasta perioada vizeaza constientizarea comunitatii locale asupra importantei pe care Penitenciarul Bistrita il are in mentinerea si restabilirea ordinii sociale, construirea unei imagini publice obiective cu privire la activitatea desfasurata de unitate, prin promovarea valorilor, atitudinilor si a culturii organizationale.

Totodata, se urmareste evidentierea evolutiei unitatii in ansamblul ei, de-a lungul timpului, prin aprecierea efortului depus de toti functionarii publici cu statut special, angajati ai unitatii, care au contribuit la progres si au indeplinit in mod laudabil profesia de lucrator de penitenciare.

Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234439, e-mail lopris@dgp.ro.

2 commentarii3318 vizualizări28 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0