Inst. Militarizate Sambata 23 Iunie 2018 - 5284 vizitatori azi
Predarea-primirea comenzii la Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

In data de 18 august 2017, la Palatul Culturii din municiupiul Bistrita,a avut loc ceremonia militara prilejuita de predarea-primirea comenzii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN". Festivitatea a fost condusa de catre loctiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigada dr. Nicolae Tonu, fiind prezenti, alaturi de militarii marii unitati, reprezentantii autoritatilor publice locale, sefii structurilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, alti invitati.

Colonelul Iulian Berdila a comandat Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" din luna septembrie 2015 pana in prezent, perioada in care s-a incheiat cu succes o misiune importanta in teatrul de operatii Afganistan, s-au desfasurat multiple exercitii nationale, multinationale si internationale. Rezultatele marii unitati au fost apreciate constant cu calificative maxime de catre esaloanele superioare, aliatii si partenerii internationali.

Incepand cu aceasta data, colonelul Iulian Berdila este imputernicit pentru a indeplini functia de sef al Directiei Planificare Strategica din Statul Major General.

Colonelul Mircea Gologan, imputernicit la comanda Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", este un ofiter cu o pregatire si experienta profesionala deosebita. A absolvit Scoala Militara de ofiteri ca sef de promotie in anul 1990, reusind aceeasi performanta si in anul 2001 la absolvirea Academiei de Inalte Studii Militare. In anul 2016 a finalizat Cursul de Nivel Inalt al Colegiului de Securitate si Aparare din Bruxelles. In cei 27 de ani de activitate a indeplinit functii pe linie de stat major, de comanda si conducere, in diferite structuri ale Ministerului Apararii Nationale. A lucrat timp de 6 ani in functii cu vizibilitate si de conducere la Cartierul General al NATO si 2 ani a indeplinit doar functii de comanda si conducere in teatrele de operatii din Balcani si Afganistan.

In mesajul sau, loctiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigada dr. Nicolae Tonu, a multumit colonelului Iulian Berdila pentru activitatea desfasurata si a urat succes noului comandant, colonel Mircea Gologan.

 

Text: Compartimentul Informare si Relatii Publice al Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN"

Foto: Cap. Robert POP.

0 comentarii1659 vizualizări18 august 2017
rss 2.0
rss 2.0