Inst. Militarizate Sambata 23 Iunie 2018 - 5276 vizitatori azi
Incendiu de plantatie conifere - Romuli.

Echipajele de interventie continua si astazi misiunea de stingere a incendiului izbucnit pe o plantatie de conifere, din zona de munte a comunei Romuli, apartinand Ocolului Silvic din localitate. Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat ieri, 30 august, in jurul orei 14.50, despre faptul ca o plantatie de conifere (arbori tineri, pana in 10 ani) a fost cuprinsa de un incendiu, intretinut de vegetatia si solul uscate de seceta din ultima perioada. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ sase - opt hectare, intr-o zona greu accesibila, impracticabila autospecialelor de stingere din dotarea pompierilor.

In cursul zilei de ieri, pompieri militari de la Sectia de Pompieri Nasaud, pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli si cetateni (in total 35 de persoane) au actionat cu mijloace de prima interventie, pentru localizarea focarelor si impiedicarea propagarii incendiului la fondul forestier (conifere de mari dimensiuni), pana in jurul orei 21.00. Pe timp de noapte, supravegherea focarelor a fost asigurata de pompierii voluntari si personalul de la Ocolul Silvic.

Inca de la primele ore ale acestei dimineti, in zona afectata, au fost directionate doua echipaje de pompieri militari din Nasaud care, alaturi pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli si cetateni (in total peste 30 de persoane), actioneaza cu doua utilaje grele (TAF-uri), drujbe si alte mijloace de prima interventie pentru a localiza si lichida focarele si pentru impiedicarea propagarii incendiului la padurea din apropiere (care se afla la o distanta de cativa metri).

Terenul pe care se manifesta incendiul este extrem de accidentat, cu inclinatie mare, insa echipajele de interventie fac eforturi sustinute pentru delimitarea zonei afectate si protejarea padurii de conifere din apropiere.   


Foto: www.facebook.com/isubistrita

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii1519 vizualizări31 august 2017
rss 2.0
rss 2.0