Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
1 SEPTEMBRIE 2017 - 124 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale.

La  1 septembrie 2017, aniversam 124 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale in Romania. In anul 1893, a intrat in vigoare Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale, promulgata prin Decret Regal de catre Carol I, lege care prevedea instituirea unui Corp de Paza si Ordine cu caracter militar, pentru a face fata nevoilor de ordine si liniste publica in mediul rural dar si pentru a raspunde exigentelor unui stat modern european.

Meritul pentru deplina clarificare a rolului, locului si organizarii Jandarmeriei rurale i-a revenit partidului conservator condus de Lascar Catargiu, care a elaborat si prezentat Parlamentului in ianuarie-februarie 1893, Legea pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. Aceasta lege a fost promulgata prin Decretul Regal nr. 2919 din 30.08.1893.

              Pe timpul manevrelor militare, Jandarmeria rurala asigura misiuni de politie militara, efectua rechizitiile necesare si functiona ca politie militara; pe toata durata acestor exercitii si manevre unitatile de jandarmi au fost considerate parti ale armatei active cu aceleasi drepturi si obligatii ca unitatile si subunitatile militare.

            In principal, la acea vreme, misiunea de lupta a Legiunii de Jandarmi Bucuresti a constat in mentinerea ordinii si linistii publice, precum si blocarea directiilor principale de patrundere in Capitala prin posturi fixe, mobile, aliniamente de aparare si baraje.

           Jandarmeria in mediul rural s-a conturat incepand cu luna august 2003, cand s-au infiintat sectii si posturi de jandarmi in mediul rural, structuri care functioneaza si in prezent.

          Demonstrand pe toata durata existentei sale un profund atasament fata de valorile fundamentale ale natiunii romane, Jandarmeria Rurala a reusit sa dobandeasca un binemeritat loc in constiinta poporului roman.

 

.

 

Accesul ilegal cu autovehiculul in fondul forestier, transportul de material lemnos fara documente legale si insusirea unor arbori fara drept - fapte sanctionate de jandarmi in ultimele 24 de ore

           Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita, au executat in aceasta perioada actiuni punctuale pe linie silvica privind prevenirea si combaterea taierilor si transportului ilegal de material lemnos.

           La aceste misiuni alaturi de jandarmi s-au aflat si reprezentanti ai Ocolului Silvic Dealu-Negru iar acestea s-au desfasurat pe raza localitatilor Budacu de Sus, Cusma si Dumitrita.

         Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 10.000 de lei, pentru insusirea arborilor taiati fara drept din fondul forestier, in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 8, lit.b, alin.1, respectiv pentru accesul persoanelor in fondul forestier national cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fara acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.

         Totodata, un barbat de 30 de ani din Budacu de Sus, a fost depistat in timp ce transporta material lemnos fara documente legale de provenienta, pentru care a fost sanctionat contraventional cu 5.000 de lei, conform art. 19, alin. 1, respectiv cu 1.000 de lei pentru refuzul transportului materialului lemnos la locul indicat de agentul constatator, conform art. 21, lit. k.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2933 vizualizări01 septembrie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0