Inst. Militarizate Marti 19 Iunie 2018 - 11894 vizitatori azi
BULETIN INFORMATIV Interventie de peste 72 ore in zona de munte a comunei Romuli.

De mai bine de trei zile, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, alaturi de SVSU Romuli si Ocolul Silvic din localitate au actionat, in sistem integrat, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o plantatie de conifere din zona de munte a comunei Romuli.

Actiunile de localizare, stingere si protejare a fondului forestier s-au derulat cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile limitrofe (Telciu si Sacel, jud. Maramures). Zilnic, intre 30 - 50 de persoane, pompieri militari si voluntari, personal de la Ocolul Silvic, dar si cetateni din zona, sub coordonarea ofiterilor ISU, primarului din comuna Romuli si a sefului Ocolului Silvic Romuli, au intervenit pe un teren extrem de accidentat, in general cu mijloace de prima interventie (drujbe, lopeti, recipiente mici de apa si alte accesorii din dotare).

Terenul inclinat a facut imposibil accesul autospecialelor de pompieri in imediata apropiere a focarelor, astfel ca alimentarea s-a realizat cu sprijinul unor motopompe, alimentate de la masinile de pompieri ajunse pana in punctele unde accesul a fost posibil.

Autoritatile publice locale au pus la dispozitie utilaje (TAF-uri) si masini de teren pentru a sprijini actiunile de delimitare a focarelor, in incercarea de a proteja fondul forestier, aflat la cativa metri de zona de manifestare a incendiului.

In ultimele 72 de ore, s-a actionat in permanenta pe timp de zi, cu resursele amintite mai sus, iar pe timp de noapte, supravegherea focarelor a fost realizata de catre personalul de la Ocolul Silvic si SVSU Romuli.

Suprafata afectata de incendiu este de aproximativ 8 hectare plantatie conifere si vegetatie uscata. Seceta din ultima perioada si vegetatia si solul uscate, dar si episoadele de intensificare a vantului au intretinut arderea focarelor si au ingreunat considerabil efortul echipajelor de interventie.

Foto/video: www.facecook.com/isubistrita

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii1645 vizualizări02 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0