Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8486 vizitatori azi
Masuri pentru interventie in sprijinul populatiei care poate fi afectata de fenomenele meteorologice periculoase.

Incepand din aceasta dimineata, cea mai mare a tarii se afla sub atentionare de Cod Galben (inclusiv judetul Bistrita - Nasaud) care vizeaza perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, caderi de grindina si cantitati de apa insemnate. Situatia la nivel judetean va fi atent monitorizata de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta prin Centrul Operational Judetean din cadrul ISU Bistrita - Nasaud. Echipajele de interventie ale inspectoratului si structurile de la nivel autoritatilor publice locale sunt pregatite sa intervina daca situatia o impune.

RECOMANDARI

Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta care pot afecta viata si bunurile, recomandam cetatenilor ca pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice, sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia si sa deconecteze aparatura casnica.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Avand in vedere posibilitatea averselor cu caderi semnificative de apa, recomandam populatiei din zonele vizate de avertizari sa ia masuri pentru curatarea santurilor si rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuarii normale a apelor pluviale.

Informatii despre modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obtinute prin intermediul aplicatiei DSU, care poate fi descarcata gratuit din Google Play Store si App Store.

 

            Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0748299990

0 comentarii3388 vizualizări20 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0