Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 28 Februarie 2021 - 24234 vizitatori azi
Deschiderea anului scolar 2017-2018 la Penitenciarul Bistrita.

Luni, 02 octombrie 2017, la sediul Penitenciarului Bistrita a avut loc festivitatea de deschidere a anului scolar 2017 - 2018 pentru persoanele private de libertate aflate in custodia unitatii care s-au inscris la cursurile scolare.
Clopotelul a sunat inceperea scolii pentru un numar de 16 detinuti care au solicitat inscrierea la cursurile invatamantului primar.
Alaturi de specialisti ai Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala, la festivitate au fost prezente cadre didactice, care, in baza protocolului de colaborare incheiat de Penitenciarul Bistrita cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, vor asigura instruirea scolara a persoanelor private de libertate.
Prin aceasta actiune se doreste evidentierea scopului prioritar al institutiei penitenciare, care pe langa cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are si scopul de reintegrare sociala a persoanelor private de libertate.
            Diploma de studii, adeverinta, certificatul de absolvire precum si foaia matricola, recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale, se elibereaza de catre unitatea de invatamant care asigura cu personal didactic buna desfasurare a cursurilor, fara a fi inscrise mentiuni cu privire la locul in care s-a derulat instruirea scolara.


Comisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant
 Telefon: 0263/238.175    

          e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

0 comentarii2926 vizualizări03 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0