Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
3 turisti rataciti in Calimani - jandarmii montani Piatra Fintinele au pornit in cautarea acestora.

Jandarmii montani au intervenit in sprijinul a trei turisti care s-au ratacit in Muntii Calimani, la aproximativ 1.600 m altitudine, aproape de statiunea Colibita, in Zona Poiana Tomnatic - drumul forestier Surpatura. Avand in vedere conditiile meteo de vant puternic, ploaie, uniditate crescuta si temperaturi destul de scazute, jandarmii montani le-au recomandat celor trei turisti sa nu paraseasca zona indicata si sa stea pe loc pentru a putea fi recuperati in conditii de siguranta.

            Pana la momentul ajungerii jandarmilor montani in zona indicata, cei trei turisti si-au continuat drumul iar din pacate, unul dintre acestia a alunecat pe peretele foarte abrupt si ud si s-a rostogolit aproximativ 20 de metri intr-o vale adanca, fapt care i-a produs si o leziune la picior. Ca urmare a unui nou apel pe 112, al celor trei turisti jandarmii montani au solicitat si sprijinul salvamontistilor, respectiv al celor de la Smurd.

          Imediat ce au ajuns in zona, jandarmii montani i-au recuperat pe doi dintre turistii rataciti si i-au urcat in siguranta pana la drumul forestier, dupa care salvamontistii au intervenit pentru acordarea primului ajutor si scoaterea victimei in conditii de siguranta din rapa in care alunecase.

           Ulterior, barbatul ranit la picior a fost condus pana la autospeciala SMURD, unde i s-au acordat ingrijirile necesare, acesta refuzand deplasarea la o unitate spitaliceasca motivand ca se simte mult mai bine.

Din fericire, acesta a fost doar un EXERCITIU destinat pregatirii continue a cadrelor, cu tema Cautarea si salvarea unui grup de turisti rataciti in Muntii Calimani. Acesta a fost efectuat de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud - jandarmii montani din Piatra Fintinele in cooperare cu Salvamont Bistrita-Nasaud si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita, al judetului Bistrita-Nasaud.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2863 vizualizări12 octombrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0