Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 15114 vizitatori azi
Aparate pentru fitness, expuse ilegal spre vanzare - confiscate de jandarmi la Beclean.

Jandarmii aflati intr-o actiune punctuala pe linia protejarii populatiei privind comertul ilegal in Piata din orasul Beclean, au depistat doi barbati care ofereau spre vanzare trei aparate pentru fitness, (stepper - 2 buc., o bicicleta fitness verticala) si o bicicleta second-hand, fara a avea documente legale de provenienta  si fara a afisa preturile pentru acestea, conform legii.  

Comerciantii sunt din Cluj, respectiv din localitatea Unirea, iar conform prevederilor legii nr. 12 din 1990, republicata, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, art. 3, toate produsele au fost confiscate, acestia fiind sanctionati si cu avertisment scris.

           Valoarea produselor se ridica la aproximativ 2.000 lei.

           Jandarmeria aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orice persoana care intentioneaza sa efectueze acte de comert, trebuie sa detina documentele de provenienta indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii si sa aiba preturile afisate la toate produsele expuse spre vanzare. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodata, comerciantii trebuie sa detina certificat de inregistrare fiscala care atesta existenta societatii comerciale respective sau documente privind persoana fizica autorizata.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2520 vizualizări20 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0