Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 28 Septembrie 2020 - 5106 vizitatori azi
"ZIUA ARMATEI ROMANIEI".

Ziua de 25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMANIEI, reprezinta o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, ostirea noastra si-a ingemanat faptele de arme cu soarta neamului romanesc, indeplinindu-si misiunea nobila de a apara unitatea si integritatea teritoriala a statului roman.

Pentru a celebra asa cum se cuvine aceasta sarbatoare de suflet a poporului roman, structurile Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", din toate garnizoanele, au organizat o serie de activitati culturale, adunari festive, ceremonii militare si actiuni de promovare a carierei militare.

In perioada 17 - 24 octombrie, echipele formate din militarii brigazii si reprezentanti ai Centrelor Militare Judetene au prezentat unui numar de aproximativ 2500 de elevi, din opt unitati de invatamant, aspecte privind semnificatia Zilei de 25 Octombrie, oferta educationala privind urmarea carierei militare, precum si standuri cu armament si echipamente din dotarea marii unitati, aceste activitati desfasurandu-se sub egida " Ziua Armatei Romaniei in scoli".

In data de 23 octombrie, la Cercul Militar Bistrita, au fost deschise publicului interesat, o expozitie numismatica si o expozitie de grafica si sculptura, iar la ora 14.30, in aceeasi locatie, a avut loc un spectacol al membrilor Cercului Militar Bistrita in colaborare cu Muzica Militara a garnizoanei Bistrita, cu momente artistice deosebite.

Programul zilei de 25 octombrie a debutat pe pietonalul Liviu Rebreanu, incepand cu ora 11.00, cu o prezentare de tehnica, armament si echipamente militare din dotarea structurilor brigazii, pe care vizitatorii, cu preponderenta elevi de gimnaziu si liceu din municipiul Bistrita, au admirat-o, fotografiindu-se alaturi de militarii prezenti in diferite tinute de instructie sau oras, si manuind cu atentie, plini de tact, sub indicatiile militarilor prezenti, armamentul din dotare.

 Activitatile dedicate acestui eveniment deosebit au continuat prin ceremonia militara organizata la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares, la care au participat primarul Ovidiu Cretu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Puica, subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea, alaturi de alte oficialitati, politicieni si bistriteni, sositi sa admire parada militara si defilarea Garzii de Onoare.

In cadrul ceremonialului, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", domnul colonel Mircea Gologan, a evidentiat semnificatia si importanta Zilei Armatei Romaniei, subliind faptul ca "Ziua de 25 Octombrie reprezinta un reper moral pe orizontul vesniciei poporului roman".

 In continuare, subprefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ciprian Ceclan-Oprea, a dat citire mesajului primului-ministru al Romaniei, urmat de un ceremonial religios oficiat de protopopul Alexandru Vidican, alaturi de un sobor de preoti. Activitatea s-a incheiat cu defilarea structurilor participante la ceremonial, in aplauzele audientei entuziasmate.

Manifestarile organizate in garnizoana Bistrita s-au incheiat cu Ceremonia de Retragere cu Torte, la ora 19.00.

LA  MULTI ANI ARMATEI ROMANIEI!

 

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE

Locotenent

         Andreea-Maria MURESAN

0 comentarii3430 vizualizări26 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0