Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 6460 vizitatori azi
Comemorarea militarilor Brigazii 81 Mecanizata cazuti la datorie in teatrele de operatii.

Ziua Veteranilor a fost instituita prin Legea numarul 150 din 22 octombrie 2014, in semn de inalta pretuire si recunostinta pentru sacrificiul militarilor care de-a lungul timpului au participat la misiuni in afara teritoriului national, punandu-si viata in slujba patriei. Romania se alatura, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum si altor state din Europa care, la 11 noiembrie, recunosc meritele personalului armatei participant la misiuni in diferite zone ale globului si isi comemoreaza eroii cazuti la datorie.

Denumita initial Ziua Armistitiului, ziua de 11 noiembrie a fost aleasa pentru simbolistica ei: intrarea in vigoare, la ora 11.00, in ce-a de-a 11-a zi, a celei de-a 11-a luni, a anului 1918, a Armistitiului intre Puterile Antantei si Germania, in urma caruia se punea capat Primului Razboi Mondial, creandu-se astfel premisele implinirii visului de secole al romanilor, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Cu ocazia acestei zile, cei trei eroi ai Brigazii 81 Mecanizata ­"General Grigore Balan", cazuti la datorie in teatrele de operatii din Angola si Afganistan, vor fi comemorati sambata, 11 noiembrie, prin oficierea  servicii religioase si organizarea de ceremonii militare, in trei locatii, dupa urmatorul program:

-        Monumentul Eroilor, la sediul Batalionului 812 Infanterie, Bistrita - 11 noiembrie 2017, ora 08.45 - Oficiere serviciu religios, ceremonie militara si depunere de coroane;

-        Cimitirul Eroilor, Bistrita - 11 noiembrie 2017, ora 10.30 - Oficiere serviciu religios, ceremonie militara si depunere de coroane la mormantul sublocotenentului p.m. Cristian Petru Filip;

-        Cimitirul Satesc, Sintereag - 11 noiembrie 2017, ora 13.00 - Oficiere serviciu religios, ceremonie militara si depunere de coroane, la mormantul sublocotenentului p.m. Marius Florin Sfeches.

La activitatile organizate in cinstea veteranilor din teatrele de operatii vor lua parte familiile eroilor, rudele si prietenii, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Sistemului National de Aparare, Ordine publica si Securitate Nationala, cadre militare active si in rezerva, veterani de razboi si elevi.

Cu aleasa pretuire, va invitam sa va alaturati noua, pentru a aduce pios omagiu eroilor nostri, al caror devotament si sacrificiu va ramane vesnic in inimile noastre. Nu vom uita niciodata curajul, spiritul de luptatori, coeziunea si solidaritatea de care militarii au dat dovada in timpul executarii misiunilor incredintate. Fie ca pilda lor sa ne dea curaj si incredere in fortele proprii!

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent  Andreea-Maria MURESAN

0 comentarii2898 vizualizări10 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0