Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 6752 vizitatori azi
1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI.

Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie - reprezinta marturia sacra a implinirii nazuintei de unitate nationala a romanilor. La data de 1 Decembrie 1918, delegatii veniti la Alba-Iulia din toata Transilvania, au adoptat Declaratia de Unire, desavarsind astfel hotarele tarii si a fiintei nationale, prin realizarea Statului National Unitar Roman.

Aceasta zi de sarbatoare reprezinta si un prilej de elogiere si comemorare a jertfelor si a biruintelor ostasilor romani pe campurile de batalie, pentru apararea gliei stramosesti, a identitatii nationale si a valorilor sacre care stau la temelia acesteia.

Pentru cinstirea Zilei Nationale a Romaniei, Prefectura Judetului Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean al Judetului Bistrita-Nasaud, Primaria municipiului Bistrita, impreuna cu Garnizoana Bistrita, organizeaza in data de 1 Decembrie 2017 o serie de activitati aniversare care vor debuta la ora 12.00, cu ceremonii de depunere de coroane la bustul Generalului Erou Grigore Balan si la bustul mitropolitului Ardealului Nicolae Balan, in localitatea Blajenii de Sus.

In municipiul Bistrita, in Piata Centrala, la monumentul poetului Andrei Muresanu, va avea loc o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane de flori la ora 14.30, urmata de defilarea personalului si tehnicii din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita - Nasaud, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita - Nasaud, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, Penitenciarului Bistrita, Directiei Judetene de Informatii Bistrita - Nasaud, Politiei Locale Bistrita, Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, Crucii Rosii - filiala Bistrita - Nasaud, Serviciului de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei municipiului Bistrita, Liceelor si Colegiilor Nationale din judetul Bistrita - Nasaud si a Cercetasilor Romaniei - filiala Bistrita - Nasaud.

Defilarea personalului si tehnicii va avea loc pe itinerariul strada Gheorghe Sincai - strada Dornei.

Manifestarile organizate in garnizoana Bistrita se vor incheia cu Ceremonia de Retragere cu Torte, incepand cu orele 17.45. Aprinderea tortelor se va face la Panteonul Bistritenilor, detasamentul urmand sa se deplaseze pe itinerariul: Piata Petru-Rares - Piata Unirii - Pietonalul Liviu Rebreanu - Piata Centrala - Primarie - Str. Gheorghe Sincai - Str. Garii - B-dul Republicii - Str. 1 Decembrie - Str. Avram Iancu.

 Va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la activitatile prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei!

 LA MULTI ANI ROMANIA! 

 

 

OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA "General GRIGORE BALAN"

                Locotenent

          Andreea-Maria MURESAN.

 

0 comentarii2499 vizualizări29 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0