Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 5690 vizitatori azi
Campanie de promovare a folosirii la diverse activitati productive a persoanelor private de libertate.

 Penitenciarul Bistrita initiaza o ampla campanie de promovare a folosirii la diverse activitati productive a persoanelor private de libertate aflate in custodia sa. Alaturi de activitatile educative, culturale, terapeutice, de instruire scolara si formare profesionala, prestarea de activitati productive reprezinta o modalitate esentiala pentru reechilibrarea psiho-comportamentala a persoanelor aflate in detentie, contribuind la reintegrarea sociala ulterioara a acestora, dar reprezinta si o oportunitate pentru agentii economici care aleg sa incheie contracte de prestari servicii cu penitenciarul, folosindu-se forta de munca speciala.

In baza dispozitiilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, modificata prin dispozitiile Legii 83/2010, persoanele private de libertate au posibilitatea de a presta munca in interiorul si exteriorul locului de detinere. 

           In acest sens, Penitenciarul Bistrita pune la dispozitia celor interesati (persoane fizice sau juridice), la solicitarea acestora, forta de munca speciala (persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate (1 - 12 luni), in conditii avantajoase si cu numar variabil de persoane, in functie de nevoile concrete ale solicitantului, la tarife si preturi foarte avantajoase.

            Forta de munca speciala pusa la dispozitie de institutia penitenciara poate deservi o gama diversa de activitati, astfel:

-          lucrari in domeniul constructiilor civile si industriale;

-          lucrari de reparatii (cladirile scolilor, dispensarelor, caminelor culturale etc.);

-          lucrari in agricultura (prasit manual, cosit si adunat fan, recoltat fructe etc.);

-          gospodarie comunala (curatat parcuri, spatii verzi, amenajat si curatat strazi etc.);

-          salubrizarea malurilor raurilor, curatarea santurilor de garda;

-          lucrari de ambalat (papetarie, mase plastice, confectii textile etc.);

-          activitati auxiliare muncii necalificate (manipulat materiale, sortarea, recuperarea si reciclarea deseurilor, alte activitati necalificate).

Unele dintre avantajele concrete ale colaborarii cu Penitenciarul Bistrita in vederea folosirii fortei de munca speciale in activitatile derulate sunt:

-          asigurarea unui numar constant de persoane private de libertate pe toata durata derularii contractului;

-          negocierea tarifelor, in functie de complexitatea lucrarilor efectuate;

-          folosirea persoanelor private de libertate la munca nu implica incheierea unor contracte de munca cu acestea, ci incheierea unui contract de prestari servicii intre societate si penitenciar;

 

ROMANIA, Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 22, jud. Bistrita - Nasaud

Telefon: 0263 238175 - 238082 / Fax: 0263 234439 / E-mail: lsiman@dgp.ro/ Pagina web: www.penitenciarulbistrita.ro

 

1/2

 

-          scutirea de la plata obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de sanatate, fond de somaj etc.;

-          oprirea procesului de productie, la solicitarea beneficiarului fortei de munca speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective, fara ca acest lucru sa atraga cheltuieli suplimentare din partea societatii beneficiare;

-          siguranta asupra materiei prime, a materialelor, uneltelor si utilajelor folosite in procesul tehnologic, neexistand riscul sustragerii acestora;

-          paza persoanelor private de libertate si hrana acestora sunt asigurate de catre penitenciar;

-          supravegherea si coordonarea lucrarilor sunt asigurate de catre personalul unitatii, in colaborare cu reprezentantii societatii angajatoare.

Folosirea fortei de munca speciale este reprezinta o solutie deosebit de eficienta in contextul economico-social actual, pentru oricare beneficiar care doreste stabilitate si rentabilitate in activitatile desfasurate.

Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

 

 

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Inspector de penitenciare

LAURA OPRIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2275 vizualizări04 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0