Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 5660 vizitatori azi
Opt ani de la operationalizarea modulului SMURD Bistrita-Nasaud.

Ziua de 03.12.2017, reprezinta un reper important in activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud. In urma cu opt ani, in data de 03 decembrie 2009, a avut loc operationalizarea modulului SMURD in cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. Prin infaptuirea acestuia, I.S.U. "Bistrita" a atins un deziderat extrem de important, atat pentru unitatea noastra, dar mai ales pentru comunitatile deservite, in acest moment la nivelul judetului   actionand un echipaj de Terapie Intensiva Mobila si 6 echipaje de prim ajutor.

Aceasta cifra are o semnificatie aparte pentru noi toti. Au fost opt ani de constructie a unei echipe de profesionisti in interventia medicala de urgenta, opt ani ce au adus impreuna medici si asistenti medicali, ofiteri si piloti, paramedici si voluntari, toti entuziasti, buni profesionisti si indragostiti de munca si de viata semenilor lor. Acesti opt ani au insemnat mii de interventii in situatii critice, zeci de mii de batai ale inimiilor pacientilor, mii de priviri catre monitor si mii de telefoane, mii de finaluri fericite. Au insemnat insa si lacrimi, si ingeri, si obstacole si renuntari, si clipe de cumpana …si alte inceputuri, si alte vise, si alte vieti salvate, si alte proiecte realizate, si alte varfuri atinse. Acestia sunt doar primii 8 ani dintr-o poveste frumoasa realizata pe melegurile judetului Bistrita - Nasaud.

Le uram colegilor care activeaza in aceste structuri multa sanatate, putere de munca si avem convingerea ca vor continua, cu aceeasi rigurozitate, lupta contra cronometru pentru salvarea vietilor oamenilor.

Cu aceasta ocazie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" organizeaza in  premiera "Saptamana SMURD". Perioada in care reprezentantii mass-media, au posibilitatea de a interactiona, in mod direct, cu cei care desfasoara aceasta activitate (medici, asisitenti medicali, paramedici).

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

 

 

1 comentariu2786 vizualizări04 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0