Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 5540 vizitatori azi
ACTIUNI DE PREVENIRE DESFASURATE DE I.S.U. BISTRITA.

In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud a dispus intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor. Astfel, inspectoratul a derulat, in fiecare sfarsit de saptamana din perioada 03 noiembrie - 05 decembrie a.c.,  actiuni de verificare la obiective frecventate de un numar mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri si discoteci.Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 33 neconformitati, dintre care 12 au fost remediate pe timpul verificarilor. Neregulile constatate in teren au fost sanctionate cu 20 avertismente si 9 amenzi contraventionale, in cuantum de 74.001 lei lei.

 In urma controalelor, nu au fost constatate incalcari grave privind securitatea la incendii, sens in care nu s-a impus aplicarea sanctiunii complementare de oprire a functionarii.

Verificarile au vizat modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, de catre chiriasi sau de catre administratorii/proprietarii spatiilor. Printre aspectele urmarite pe durata controalelor amintim:
verificarea modului de asigurare a dotarii cu mijloace tehnice de prima interventie;
verificarea modului de exploatare a instalatiei electrice de iluminat si a sistemului de incalzire;
asigurarea conditiilor de evacuare in siguranta a persoanelor;
existenta autorizatiei de securitate la incendiu;
reglementarea fumatului si utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfasurat activitati de instruire pe linia prevenirii situatiilor de urgenta cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalitatilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor si asigurarea primei interventii in caz de incendiu.

Pentru perioada urmatoare, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud, va intensifica actiunile de prevenire si va asigura prezenta echipajelor de interventie la evenimentele de amploare, in care sunt asteptati un numar mare de cetateni, pentru realizarea rapida a unor dispozitive operative in cazul aparitiei unor situatii de urgenta. 

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

0 comentarii2639 vizualizări08 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0