Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 6380 vizitatori azi
In zona Piatra Fantanele 358 abonati au ramas fara energie electrica.

In ultimele 3 ore pe arii extinse au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de apa a fost de sub 5 l/mp. Vantul a suflat slab la moderat. Utilajele de deszapezire au intervenit pentru curatirea drumurilor nationale si judetene, dupa cum urmeaza:

- pe drumurile nationale au intervenit pentru curatirea partii carosabile astfel:

 • Bistrita - 9 utilaje cu 33 tone materal antiderapant;
 • Beclean - 4 utilaje cu 16 tone material antiderapant;
 • Piatra Fantanele -  8 utilaje cu  50 tone material antiderapant;
 • Nasaud- 3 utilaje cu 13 tone material antiderapant;
 • Salva -1 utilaj cu 3 tone material antiderapant;
 • Rodna 2utilaje cu 13 tone material antiderapant;
 • Dealul Stefanitei 2 utilaje cu 16 tone material antiderapant.

- pe drumurile judetene, s-a actionat astfel:

 • Nasaud- 3 utilje cu 70 tone materal antiderapant;
 • Bistrita- 5 utilaje cu 50 tone material antiderapant;
 • Beclean - 5 utilaje cu  50 tone material antiderapant;
 • Sieu- 2 utilaje cu 20 tone material antiderapant;
 • Lechinta-3 utilaje cu 30 tone material antiderapant. 

    De asemenea, din cauza caderilor de copaci pe firul de contact, intre statiile CF Arion si Gradinita, au fost 3 trenuri de calatori blocate astfel:

- Trenul 1766 Timisoara- Iasi cu aproximativ 120 pasageri a stationat intre localitatile Ilarion si Gradinita.  Trenul este alimentat ce energie electrica, iar la ora 09:16 problemele au fost remediate, urmand a fi pus in circulatie;

- Interregio 1830 Timisoara -Iasi stationat in statia Silhoasa;

- Trenul 5712 IlvaMica-Suceava a fost oprit in statia Ilva Mica, din cauza blocarii drumului de catre celelalte doua trenuri.

     In zona Piatra Fantanele 358 abonati au ramas fara energie electrica , echipajele se afla la fata locului pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp posibil.

     In urmatoarele 3 ore pe arii relativ extinse va ninge. Cantitatile de apa vor fi sub 5 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari locale de pana la 45...55 km/h, iar la munte va fi tare spulberand sau viscolind zapada.

   Avand in vedere conditiile meteo din aceasta perioada, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a suplimentat numarul echipajelor de politisti care actioneaza pentru monitorizarea traficului rutier, in tot judetul.

     Astfel, in pasul Tihuta, echipaje formate din politisti de la Serviciul Rutier, din cadrul posturilor de politiei si Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului se afla in zona pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodata, pentru evitarea blocajelor, politistii rutieri efectueaza controale in trafic, pentru ca toate autovehiculele care urca sa fie echipate corespunzator.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa adaptati viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.

Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia Romana recomanda de asemenea conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

 

.

 

 La ora 10:37 au fost remediate problemele cu alimentarea electrica a celor 358 de abonati, din zona Piatra Fantanele. In acest moment, la nivelul judetului nu exista probleme sesizate in legatura cu reteaua de alimentare cu energie electrica.

 

 

Persoana de contact:

purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela

.

 

Foto - A.M. 

0 comentarii2975 vizualizări10 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0